توسعه دیپلماسی رسانه‌ای از سیاست‌های اصلی ایران در سالهای اخیر است

ساخت وبلاگ

دكتر انتظامي معاونت مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي:

توسعه دیپلماسی رسانه‌ای از سیاست‌های اصلی ایران در سالهای اخیر است

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با هیات رسانه ای کشور اسپانیا ضمن تاکید بر تقویت روابط فرهنگی-رسانه‌ای میان دو کشور، توسعه سواد رسانه‌ای را در مواجهه با شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم ارزیابی کرد.
حسین انتظامی در دیدار با هیات رسانه اعزامی از کشور اسپانیا «توسعه دیپلماسی فرهنگی و رسانه‌ای» را از جمله سیاست های اصلی دولت دکتر روحانی عنوان کرد و گفت: افزایش رفت و آمد خبرنگاران رسانه‌های خارجی به ایران و همچنین افزایش دفاتر نمایندگی رسانه های خارجی در سالهای اخیر، موید نگاه ویژه دولت به دیپلماسی رسانه ای است.
وی دیپلماسی رسانه‌ای و فرهنگی را بسیار کارآمدتر از دیپلماسی سنتی توصیف کرد و توضیح داد: در دیپلماسی فرهنگی که تاکید بر اشتراکات میان کشورهاست؛ نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران، نقش سفیران و دیپلمات‌ها را ایفا می‌کنند و رابطه میان دولت ها و سیاستمداران به رابطه ملت ها تبدیل می‌شود که این امر، عامل توسعه و تعمیق روابط میان کشورها می شود.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه افزود: حضور خبرنگاران رسانه های خارجی در ایران باعث می شود، مردم کشورهای مختلف از نگاه رسانه های خودشان، واقعیات ایران را ببینند و «ایران هراسی» که عمدتا از سوی برخی کشورهای خاص با اهداف خاص انجام می شود، از ذهنشان پاک شود.
انتظامی در بخش دیگری از این دیدار به تشریح فعالیت مطبوعات در ایران و قوانین نظارتی پرداخت و با اشاره به اینکه 90درصد مطبوعات در ایران به بخش خصوصی وابسته است، گفت: حدود 5هزار خبرنگار در رسانه های کشور مشغول فعالیت هستند که بیش از نیمی از آنها را بانوان تشکیل می دهند.
وی افزود: سیاست ما توسعه رسانه ها در تمام بخش ها و مناطق است که از آن جمله به رسمیت شناختن رسانه های بومی و محلی با در نظر گرفتن قومیت های مختلف، همچنین حمایت هدفمند از رسانه های نوین با هدف دسترسی آسان مردم به گردش اطلاعات است.
وی به اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیز اشاره کرد و گفت: 90 کشور دنیا این قانون را اجرا می کنند و دولت دکتر روحانی نیز گامهای اولیه اجرایی شدن این قانون را که سالها مسکوت مانده بود، برداشته است چرا که اعتقاد دارد راه مبنایی مبارزه با فساد، شفافیت است.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسعه سواد رسانه ای را بسیار مهم ارزیابی کرد و در خصوص کارکرد شبکه های اجتماعی در ایران اظهار داشت: دغدغه مسئولان و روزنامه‌نگاران ما «هنجارشکنی و شیوع مطالب نادرست» در این فضاست که باید با قانونگذاری آن را رفع کنیم؛ معتقدیم در مواجهه با شبکه های اجتماعی نباید منفعل باشیم و راه استفاده درست از این ظرفیت های جدید اطلاع رسانی، افزایش سواد رسانه ای مردم است.
وی همچنین بر انعقاد تفاهم‌نامه‌های کاری و آموزشی و ایجاد خواهرحواندگی میان رسانه های ایران و اسپانیا تاکید و از تاسیس دفتر نمایندگی رسانه‌های اسپانیایی در ایران استقبال کرد.
آقایان «آندره آ ریزی» مسئول بخش بین الملل روزنامه ال پائیس، «خوان دلگادو چاکون» مدیر بخش اقتصادی و ویژه نامه روزنامه لاراسون، «آلبرتو روبیو پابیوله» خبرنگار مجله اینترنتی دیپلمات و خانم «ال سندا وایخو کورتیناس» رئیس بخش بین الملل روزنامه لاوان گواردیا اعضای هیات رسانه ای کشور اسپانیا بودند که برای نخستین بار به ایران آمده بودند.
«تقویت روابط رسانه‌ای میان دو کشور، عقد تفاهم نامه همکاری با رسانه‌های ایرانی، دعوت از روزنامه‌نگاران ایران برای حضور در اسپانیا و برگزاری تورهای آموزشی» از جمله موارد مطرح شده توسط هیات رسانه‌ای اسپانیایی بود که علاوه بر طرح سوالاتی در خصوص وضعیت مطبوعات و رسانه‌ها در ایران، در این دیدار عنوان شد.
 توسعه دیپلماسی فرهنگی از طریق خواهرخواندگی رسانه‌ها میسر می‌شود
توسعه دیپلماسی فرهنگی از طریق خواهرخواندگی رسانه‌ها میسر می‌شود
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با هیئت رسانه ای کشور لبنان بر توسعه تعاملات رسانه ای و انعقاد قراردادهای خواهرخواندگی میان رسانه های دو کشور تاکید کرد. حسین انتظامی، در تشریح فضای حاکم بر رسانه های کشور ضمن اشاره به قانون مطبوعات، هیات نظارت بر مطبوعات و تشکیل دادگاه مطبوعات با حضور هیات منصفه، اظهار کرد: مطابق قانون مطبوعات، هیئت هفت نفره ای متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ یک قاضی عالیرتبه، یک نماینده مجلس شورای اسلامی، یک استاد دانشگاه، یک نماینده از حوزه علمیه، ‌یک نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک نماینده از مدیران مسئول رسانه ها بر انتشار مطبوعات نظارت دارند.
انتظامی با بیان اینکه مطابق اصل 24 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نشریات در بیان مطالب آزادند مگر آنکه مخل مبانی اسلام و حقوق عمومی باشند، افزود: جزئیات این اصل به قانون مطبوعات ارجاع شده است که مطابق این قانون 12 مورد جزء حدود مطبوعات است که از آن جمله می توان به انتشار مطالب یا تصاویر مستهجن، مطالب الحادی، سرقت ادبی، انتشار مطالبی که به اختلاف بین قومیت ها منجر می شود، اشاره کرد.
وی افزود: تنها صنفی که دادگاه آن ها با حضور هیئت منصفه تشکیل می شود صنف مطبوعات است و این امر به حفاظت بیشتر از آزادی بیان کمک می کند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بر توسعه تعاملات رسانه ای در ابعاد منطقه ای و بین المللی و همچنین ایجاد روابط خواهرخواهندگی بین رسانه ها تاکید و تصریح کرد: ما از تاسیس دفاتر رسانه های خارجی در کشور استقبال می کنیم و رسانه های خارجی را به انعقاد قرارداد همکاری با رسانه هایمان برای تولید محتوای اختصاصی تشویق می کنیم. همچنین استقبال می کنیم که رسانه های خارجی متقابلا از رسانه های ایرانی برای تولید مطالب اختصاصی حوزه خود استفاده کنند بنابراین توصیه میکنیم از بین رسانه های ایرانی رسانه هایی را که ارتباط موضوعی بیشتری با شما دارند، انتخاب کنید و با آن ها قرارداد همکاری ببندید.
انتظامی توسعه دیپلماسی رسانه ای را از جمله سیاست های اصلی دولت عنوان و با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی از دیپلماسی سیاسی بسیار موثرتر است اظهار کرد: دیپلماسی رسانه ای بر رابطه بین ملت ها استوار است و این باعث می شود که در این نوع دیپلماسی بر اشتراکات میان کشورها تاکید شده و ارتباطات فی مابین از پایداری بیشتری برخوردار باشد.
وی در پاسخ به پرسش یکی از اعضای هیئت رسانه ای لبنان مبنی بر اینکه آیا گسترش رسانه های مدرن در ایران نیز تهدیداتی را برای رسانه های سنتی در پی داشته است یا خیر، خاطرنشان کرد: گسترش رسانه های نوین و محدودیت های ایجاد شده برای رسانه های سنتی، یک روند بین المللی است و رسانه های مدرن در پی تغییر الگوی مصرف رسانه ای هستند اما از آنجاکه رسانه های سنتی دارای وجوه ممیزه مربوط به خود هستند نمی توان گفت دوره مطبوعات کاغذی به طور کامل به اتمام رسیده است؛ مهم این است که فعالان مطبوعات سنتی بتوانند با تکیه بر وجوه ممیزه خود این تحولات را مدیریت کنند.  
شایان ذکر است آقایان «معن حمیه» نویسنده روزنامه البنا،‌ «محمود مروه» رئیس بخش های عربی و بین المللی روزنامه الاخبار،‌ «طارق ترشیشی» سردبیر روزنامه الجمهوریه، «رضوان عقیل» نویسنده روزنامه النهار، «رضوان الذیب» مدیر صفحه اول روزنامه الدیار و «فادی بودیه» مدیر مسئول و سردبیر مجله مرایا اعضای هیئت رسانه ای کشور لبنان را تشکیل می دادند که علاوه بر تعمیق در روابط رسانه‌ای دو کشور، افزایش رفت و آمدهای خبرنگاران و همچنین برگزاری تورهای آموزشی از محورهای مورد اشاره آنها بود.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 162 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 2:17