در میزگرد رسانه‌ای ایرنا مطرح شد: رسانه‌ها مروج انتخاب اصلح باشند

ساخت وبلاگ

در میزگرد رسانه‌ای ایرنا مطرح شد:
رسانه‌ها مروج انتخاب اصلح باشند

فعالان و پیشکسوت‌های رسانه‌ای ایلام با تاکید بر حضور و مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم در پای صندوق‌های رای، بر ضرورت انتخاب اصلح فراتر از دیدگاه‌های قبیله‌ای و در راستای اعتلای استان و کشور تاکید کردند.
یکی از چالش انگیزترین مباحث در خصوص انتخابات ترغیب مردم به مشارکت حداکثری و تلاش برای ممانعت از قهر سیاسی آنها نسبت به این رویداد بسیار مهم و اثرگذار است.
قاطبه مردم بر اساس شرایط زندگی و میزان رفاه یا رضایتمندی از عملکرد مسئولان نسبت به حضور یا عدم مشارکت در انتخابات واکنش نشان می‌دهند.
در این میان رسانه‌ها نقشی محوری در مدیریت افکار عمومی در خصوص حضور حداکثری یا مایوس ساختن آن در عدم مشارکت در همه پرسی‌ها را دارند.
رسانه به عنوان یک ابزار قدرتمند تبلیغاتی با تولید محتواهای مختلف توان مدیریت افکار عمومی را دارد و چگونگی استفاده از این ابزار به سیاست ها و ماهیت کارکردی آن رسانه بر می‌گردد.
در این برهه زمانی که چیزی تا انتخابات ۱۱ اسفندماه مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری نمانده است، موتور تبلیغاتی رسانه‌ها با شتاب بیشتری در حال فعالیت است.
رسانه‌های معاند از یک سوی با سیاه‌نمایی و بزرگ‌نمایی مشکلات سعی در مایوس ساختن مردم و ایجاد شکاف و فاصله در بین آنها دارند و از سوی دیگر، رسانه‌های متعهد و دلسوز به نظام نیز با تبیین واقعیت‌ها و بیان دستاوردهای نظام در تلاشند تا مردم را به برگزاری یک انتخابات پرشور ترغیب کنند.
رسانه‌های استان ایلام نیز از این قائده مستثنی نیستند و فعالان رسانه‌ای و صاحبان قلم و اندیشه در این وادی با تولید محتواهای متعدد سعی در تشویق مردم برای حضور گسترده در این همه پرسی را دارند.
خبرگزاری ایرنا به عنوان رسانه رسمی جمهوری اسلامی در استان ایلام وظیفه‌ای خطیر در حوزه انتخابات دارد که با تهیه متن، خبر، یادداشت، گزارش و مقاله نقش محوری و اثرگذار خود در این زمینه ایفا می کند.
این خبرگزاری در آستانه انتخابات ۱۱ اسفندماه اقدام به برگزاری یک میزگرد با حضور چند تن از صاحبنظران، پیشکسوتان و فعالان رسانه ای کرد، در این میزگرد «عبدالحمید کرمی» سردبیر هفته نامه پیک ایلام، «عباس خزلی» نماینده روزنامه کیهان، «فرشته سنجیده» مدیرمسئول و سردبیر پایگاه خبری طلیعه زاگرس و «علی حیدربیگی» خبرنگار پایگاه خبری فریاد حضور داشتند.
چگونگی فرایند برگزاری انتخابات در استان ایلام و نقاط قوت و ضعف آن، میزان مشارکت حداکثری مردم و نقش رسانه‌ها در این حوزه از جمله مسائلی بود که فعالان رسانه‌های حاضر در میزگرد ایرنا به آن پرداختند.

در ایلام انتخاب ایلی و طایفه‌ای بر انتخاب حزبی و تشکیلاتی تقدم دارد
پیشکسوت و فعال رسانه‌ای استان ایلام گفت: شناخت و تحلیل انتخابات دوره گذشته مجلس شورای اسلامی دورنمایی از انتخابات فعلی است چرا که انتخابات دوره قبل در استان با حواشی متعددی همراه بود که باید از تکرار این گونه حواشی در انتخابات پیش‌رو جلوگیری شود.
«عبدالحمید کرمی» با بیان اینکه استان ایلام دارای بافت قبیله‌گرایی و ایلیاتی است، افزود: همه کسانی که دل در گروی توسعه استان دارند می‌دانند که قبیله گرایی در ایلام، یکی از موانع توسعه و پیشرفت استان به شمار می رود.
وی تصریح کرد: در این دوره با هدف افزایش مشارکت مردم، از تمام ایلات و طوایف استان افراد مختلف تایید صلاحیت شده‌اند در حالیکه در بحث مهم و تخصصی انتخابات، فعالیت‌های حزبی و تشکیلاتی فدای مشارکت ایلی شده و این نوع نگاه اشتباه، مانع از انتخاب یک نماینده شایسته در استان می‌شود.
کرمی یادآور شد: باید یک نامزد انتخاباتی فارغ از نگاه ایلی با استفاده از پتانسیل تشکیلاتی و حزبی، بتواند تمام قبایل و ایلات ‌و عشیره‌های مختلف استان در شهرستان‌های تابعه را همراه خود سازد.
وی ادامه داد: در یک ماه باقیمانده به انتخابات، باید جریانات حزبی در ایلام شکل بگیرد که تا نمایندگانی قوی، توانمند با تفکر و قدرت نفوذ ملی و حتی فراملی از سوی استان به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود.
کرمی تاکید کرد: یکی دیگر از آفات انتخاباتی در استان ایلام انتظارات نابه‌جای افرادی است که در ستادهای انتخاباتی نمایندگان فعالیت می‌کنند و توقع استخدام یا انتصاب در پست‌های مدیریتی دارند و همچنین قول‌های بی‌پایه استخدام از سوی کاندیداها به حامیان خویش از دیگر آفت‌های انتخاباتی در استان به شمار می رود.
وی اضافه کرد: باید ساز و کارهایی اندیشده شود که دست نمایندگان از عزل و نصب، استخدام، تعصب قبیله‌ای و رانت‌ها کوتاه شود چرا که این اعمال نفوذها و امتیازگیری‌ها باعث سرخوردگی و عدم اعتماد مردم و دلسردی آنها شده است.
این پیشکسوت رسانه‌ای اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی جایگاه شایستگان و افراد متعهد، دلسوز و آگاهی است که هدف آنها باید اعتلای نظام و کشور و استان خود باشد در حالی که مشاهده می شود بعضا هدف نمایندگان ورود به مجلس کسب امتیازات حاصل از این ورود است بدون اینکه به الفبای وظایف یک نماینده اشراف داشته باشند.
وی با انتقاد از انفعال بزرگان استان و اعضای موثر احزاب سیاسی در مورد انتخابات، گفت: به نظرم در استان باید برای ورود اشخاص قوی به مجلس شورای اسلامی، خیلی زودتر فعالیت‌های انتخاباتی را شروع و بر روی چند گزینه شاخص اجماع می‌کردند.
کرمی افزود: باید شرایط سیر نزولی کنونی روند مشارکت مردم و افراد راه یافته به مجلس مورد تحلیل قرار بگیرد و نمایندگان مجلس باید در تمام حوزه‌ها متخصص باشند.
وی ادامه داد: در استان ایلام نگاه قومی و قبیله‌ای باعث انتخاب و معرفی یک نماینده می شود که فاقد تخصص و دانش اولیه در زمینه مجلس است و برای عضویت در کمیسیون ها سرگردان می‌ماند.
این فعال رسانه‌ای افزود: ایلام یک استان دارای ظرفیت است اما نمایندگان از این بسترها برای توسعه استان استفاده نکرده‌اند و فاقد استدلال علمی و تخصصی هستند و این موضوع باعث نگاه بدبینانه جامعه به مجلس و نمایندگان شده است.
وی بیان کرد: اقدامات دولت‌ها در کاهش یا افزایش مشکلات جامعه نیز در تشکیل یک مجلس ضعیف یا قوی و سطح مشارکت مردم دخیل است، امروز بسیار مهم است که توجه جدی به بحث شایسته سالاری و شایسته گزینی صورت گیرد تا از سرمایه سوزی و فرصت سوزی برای توسعه استان جلوگیری شود.
کرمی به بزرگان استان و احزاب و تشکل ها توصیه کرد از هم اکنون برای چهار سال آینده برای معرفی نمایندگانی شایسته، متعهد، کاربلد و لایق به مجلس کار کنند تا مردم در انتخاب یک فرد اصلح دچار سردرگمی نشوند و آفت قبله گرایی در استان کم‌رنگ شود.

ایران برای حضور مقتدرانه در سطح منطقه و بین الملل به مشارکت حداکثری مردم نیازمند است
پیشکسوت رسانه ای و نماینده روزنامه کیهان در استان ایلام هم گفت: مقام معظم رهبری به کرات در سخنرانی‌های خود به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید کرده‌اند و در این سخنرانی های خویش به کلیدواژه هایی چون امنیت، رقابت، مشارکت و سلامت در حوزه انتخابات اشاره داشته‌اند.
«عباس خزلی» افزود: باتوجه به تحولاتی که در طول یک سال گذشته تاکنون در کشور، منطقه و بین الملل افتاده، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از اهمیت زیادی در مقایسه با سال های گذشته برخوردار است.
وی یادآور شد: استان ایلام در تمام ادوار انتخاباتی همواره جزء استان های اول جدول در میزان بالای مشارکت های مردمی بوده است و در سایر صحنه ها و عرصه‌های حساس نیز مردم ایلام همیشه پیش قراول بوده اند و در انتخابات آتی هم مردم بدون شک به پای صندوق‌های رای خواهند آمد.
خزلی ادامه داد: به تدبیر شورای نگهبان برای انتخابات پیش رو افراد متعددی با گرایش مختلف سیاسی، اجتماعی و پایگاه‌های ایلی یا حزبی تایید شدند و در این میان بافت ایلی را می توان به عنوان یک ظرفیت و پتانسیل موثر برای افزایش مشارکت بالای انتخاباتی دید و حقیقت امر اینکه کشور در این برهه حساس زمانی به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نیاز مبرم دارد تا در سطح بین الملل و منطقه مقتدرانه حضور دیپلماتیک و سیاسی داشته باشد.
وی اضافه کرد: رسانه‌ها برای تشویق مردم در انتخابات باید دستاوردهای دولت را بیان کنند هرچند نباید منکر مشکلات معیشتی و اشتغال مردم بود، اما اقدامات دستگاه‌ها برای مردم بیان و تبیین نشده است و عامه جامعه از خدمات و فعالیت های دولت آگاهی ندارند و رسانه ها در این خصوص آنگونه که باید عمل نکرده‌اند.
این فعال و پیشکسوت رسانه ای اظهار کرد: رسانه‌ها باید وظایف نمایندگان را تشریح و عدول آنها از وظایف محوله را به چالش بکشند و از نمایندگان مطالبه گری کنند و دخالت در انتصاب و عزل مدیران و قول‌های خارج از حیطه وظایف از آسیب‌های جدی حوزه انتخابات محسوب می شود و رسانه‌ها باید در این حوزه محتواهای فاخر و عامه فهم تولید کنند.
وی یادآور شد: کاندیدای انتخابات مجلس باید با مردم صادق باشد و ظرفیت و جنبه حضور در یک عرصه کلان کشوری را داشته باشد تا از گزندها و آفت‌های دوران خدمت مصون بماند و همچنین پاکی و صداقت در پیشینه این فرد نیز در اصلح بودن وی تاثیرگذار است و شخصیت قبل و بعد از انتخابات وی تغییر نکند و از شعار و قول‌های فریبنده بپرهیز کند.
خزلی ادامه داد: کاندیداها باید از قول مدیریتی به افراد بپرهیزند و مهم‌ترین وظیفه خود را در قبال مردم استان، جذب حداکثری بودجه و اعتبارات بدانند و مطالبات عمومی برای توسعه استان را مد نظر داشته باشند.
این فعال رسانه ای با انتقاد از عملکرد احزاب سیاسی در استان ایلام بیان کرد، حزب و تشکل سیاسی باید پویا باشد ولی در استان ایلام حضور احزاب کم‌رنگ و فاقد پویایی و اثرگذاری لازم است چرا که حزب توان مدیریت و رقابت با انتخابات بر پایه ایلی و قبیله ای را ندارد.

صاحبان تریبون مردم را به حضور حداکثری در پای صندوق‌های رای ترغیب کنند
پیشکسوت و فعال رسانه‌ای دیگر استان ایلام گفت: جامعه در آستانه ۱۱ اسفندماه به سمت شور و فضای انتخاباتی در حال حرکت است و با توجه به اینکه افراد بیشتری توسط شورای نگهبان تایید شده‌اند هر روز به تنور انتخابات گرم‌تر می شود و پیش‌بینی‌ها حاکی از انتخاباتی پرشور و حداکثری دارد.
«فرشته سنجیده» انتخابات را نشانه پویایی و اهمیت نقش مردم در تعیین سرنوشت دانست و انتخابات را یک پشتوانه محکم برای نظام و بیانگر محق بودن مردم در تعیین سرنوشت خویش برشمرد.
وی اضافه کرد: انتخابات با مشارکت بالای مردم باعث تقویت امنیت پایدار کشور می شود و رهبری به مشارکت حداکثری و انتخابات سالم همراه با رقابت تاکید موکد دارند و مردم نیز باید امیدوارانه و با قدرت به عرصه انتخابات ورود کنند.
سنجیده ادامه داد: دشمن در صدد سیاه‌نمایی مشکلات داخل ایران برای دلسرد کردن مردم از مشارکت پرشور و حداکثری در انتخابات است درحالی که باید صاحبان فکر و تریبون اعم از ائمه جمعه و جماعات، رسانه ها و دانشگاهیان باید با تبیین گری دستاوردهای نظام و توطئه معاندان، نقشه های دشمنان را برای مردم برملا و آنها را به مشارکت حداکثری در همه پرسی اسفندماه ترغیب کنند.
وی به نمایندگان منتخب نیز گفت: نمایندگان باید وظیفه خود را بدانند که همانا قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای صحیح قانون، استیضاح و رایزنی به منظور کسب بودجه برای استان متبوع خود است.
سنجیده اضافه کرد: یکی از چالش‌های استان ما مربوط به عدم تحقق وعده‌ها و شعارهای نمایندگان بعد از برگزیده شدن توسط مردم است چرا که بسیاری از این وعده‌ها قابلیت اجرا و تحقق عملیاتی ندارد و این موضوع باعث افزایش سطح توقع‌ها و دلسردی و بدبینی مردم از نمایندگان منتخب می‌شود.
وی تاکید کرد: دخالت نمایندگان در عزل و نصب ها جزء حیطه اختیارات آنها نیست در حالی که نمایندگان باید با مردم شفاف و صریح باشند و تبعیض و تنگ نظری نسبت به هیچ قشری نداشته باشند و از وعده های غیرقابل اجرا نیز پرهیز کنند و از شان مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه سواستفاده نشود.
این فعال و پیشکسوت رسانه ای افزود: زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل داده‌اند اما هیچگاه به جایگاه واقعی این قشر پرداخته نشده و عدم به‌کارگیری از توان و استعداد زنان بااستعداد یک دغدغه مهم است که نباید توسط مسئولان مغفول بماند.

دخالت نمایندگان در استخدام و عزل و نصب یک آفت انتخاباتی در ایلام است
دیگر فعال و صاحب نظر رسانه ای استان ایلام هم گفت: اصول قانون اساسی راهکارهای مشارکت حداکثری مردم در عرصه‌های مختلف را مشخص و تعریف کرده است که تشکیل احزاب و تشکل های سیاسی، راهپیمایی های اعتراضی، راهپیمایی‌های حمایتی، کرسی های آزاد اندیشی و انتخابات از راه‌های مشارکت مردم است.
«علی حیدربیگی» افزود: باتوجه به اینکه همه مردم امکان حضور در صحنه‌های سیاسی و تصمیم گیری‌های ریز و کلان کشور را ندارند با برگزاری یک همه پرسی گسترده افرادی را به عنوان نماینده و وکیل خود معرفی می کنند.
وی یادآور شد: باید میزان مشارکت های سیاسی مردم در انتخابات تحلیل شود و در این میان احزاب سیاسی باید ورود جدی به عرصه داشته باشند و مردم نیز طبق اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی باید نقش سیاسی و حاکمیتی خود ایفا کنند.
این فعال رسانه‌ای ادامه داد: خارج از بحث های احساسی و بر اساس واقعیت‌های موجود، ساختار انتخابات ما ناقص و دارای ایراد است که باید مورد بازنگری قرار بگیرد و سواستفاده دشمنان نیز نشات گرفته از بسترها و شرایط داخل کشور بوده و عمده مشکلات موجود ناشی از ساز و کارها و ساختارهای اشتباه است.
حیدربیگی مشارکت سیاسی را فراتر از انتخابات دانست و تاکید کرد: تریبون‌های آزاد و فعالیت با صراحت رسانه‌ها مقدمه یک انتخابات اصولی محسوب می شود.
وی بر تقویت احزاب سیاسی در استان تاکید کرد و افزود: فردی که به امور کشور آگاه و مسلط و دارای برنامه و پشتوانه مردمی و حزبی باشد را می‌توان فردی اصلح معرفی کرد و نهادهای صنفی، مدنی و احزاب سیاسی نماینده لایق را به مردم معرفی کنند.
این صاحب نظر رسانه‌ای یکی از آفت‌های استان را تحمیل نیروهای استخدامی به ادارات از سوی نمایندگان دانست و گفت: طبق آمار هفت هزار نیروی مازاد در ادارات استان وجود دارند که عمده این افراد توسط نمایندگان مجلس جذب و تحمیل به ادارات شده اند به طوری که نظام کارگزاری و اداری با چالش مواجه ساخته است.
وی اضافه کرد: انتخابات ایلی باتوجه به مغفول ماندن نهادهای مدنی و احزاب سیاسی در استان، دارای چالش‌ها و ایرادات عدیده‌ای است و انتخابات قبیله‌ای جای انتخابات حزبی را گرفته اند و این پروسه غلط و معیوب انتخاباتی در استان همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، استان ایلام سه نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که ۲ نماینده متعلق به شهرستان‌های حوزه شمالی شامل ایلام، سیروان، چرداول، هلیلان، ایوان، ملکشاهی، چوار و مهران است.
یک نماینده نیز برای شهرهای جنوبی شامل دهلران، آبدانان، دره شهر و بدره است.
امسال بیش از ۶۳۰ صندوق اخذ رای در استان آماده دریافت آراء مردم در روز انتخابات است.
جمعیت استان ایلام در حال حاضر بر اساس اعلام ثبت احوال ۶۱۲ هزار نفر است که حدود ۴۴۶ هزار نفر از این تعداد واجد شرایط رای دادن هستند.
استان ایلام دارای ۲۷ شهر و بیش از ۵۰۰ روستا است.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 14 تاريخ : پنجشنبه 10 اسفند 1402 ساعت: 3:33