اخبار 1318

ساخت وبلاگ

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام:

۲۵ کمیته برای اجرای برنامه‌های گرامیداشت دهه فجر در استان ایلام تشکیل شد

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با بیان اینکه خون های ریخته شده شهدای کرمان ملت را بیدارتر و منسجم تر می کند، گفت: اقدام جنایتکارانه نظام استکباری دامن آنان را خواهد گرفت.
«محمدسبحان حسنی» در نشست ستاد گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر انقلاب اسلامی استان، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک تحول عظیم را در سطح دنیا به وجود آورد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی، یک نظام سیاسی مبتنی بر شریعت اسلام ناب محمدی، رای مردم و قانونی اساسی برگرفته از آیات قرآن و سنت اهل بیت(ع) است که در این دنیا و عصر یک تحول جدید را برای به کمال رساندن انسان به وجود آورد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام ابراز کرد: کسانی که با این تفکر زاویه داشتند برای مقابله با نظام و انقلاب با تمام ظرفیت به میدان آمدند اما راه به جایی نبردند، این تفکر همچنان ادامه دارد مردم ما همچنان وفادار به آرمان های نظام و انقلاب هستند، ایستاده‌اند.
حسنی با اشاره به اینکه ابعاد مختلف این نظام اسلامی امروز نقاط مختلف جهان را در بر گرفته است، افزود: مسئولان کمیته ها و اعضای کمیته ها هر کدام برنامه های خود را تدوین کرده و اطلاع رسانی کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام در ادامه از تشکیل و فعالیت ۲۵ کمیته برای اجرای برنامه‌های دهه فجر در این استان خبر داد و گفت: برای هر چه باشکوه برگزار شدن برنامه‌های دهه فجر، همه کمیته‌های ۲۵گانه با انسجام و هماهنگی برنامه‌های خود را تدوین و اجرا کنند.
وی اضافه کرد: دهه فجر فرصت مناسب برای انعکاس و بیان عملکردهای دولت در همه حوزه‌ها است که در راستا نقش کمیته‌های فرهنگی و رسانه بسیار مهم و اثرگذار است.
وی با تاکید بر اینکه همه برنامه ها باید در معرفی انقلاب اسلامی و پیامدهای این انقلاب بایستی تدوین شود، گفت:انسجام و هماهنگی لازم برای برگزاری و اجرای برنامه‌ها، با توجه به تجربیاتی که از سنوات گذشته وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با اشاره به حادثه تروریستی کرمان و شهادت جمعی از هموطنان در این حادثه، گفت: پیامد این حرکت و اقدام جنایتکارانه، شهادت زنان و کودکان بوده است که قطعا دامن آنها را خواهد گرفت.
حسنی با تاکید بر اینکه این این اقدامات، ناشی از جهل و جهالت آنان دارد و این جهل برای آنان همچنان ادامه دارد، افزود: دشمنان باید بدانند مردم ما بیدارتر و منسجم تر می شود و همواره حضور حداکثری در صحنه های مختلف دارند و این خون های ریخته شده قطعا موجب انسجام بیشتر ملت ما می شود.
در این نشست اعضای ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در خصوص برگزاری باشکوه آیین های چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بحث و تبادل نظر کردند.
امسال شعار ملی و محوری چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی «جشن ملی» «مشارکت قوی» و «آینده روشن» است.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام:

حجم صادرات از مرز مهران به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه حجم صادرات از مرز مهران در ۲ سال گذشته به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است، گفت: ۱۵۰ فرصت سرمایه گذاری در این استان در راستای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی شناسایی و معرفی شده است.
« شهریار عباسی» در نشست مجازی کارگروه کار، کرامت و پاسخگویی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: یکی از سیاست های کلان دولت و مدیریت استان در ۲ سال گذشته پیگیری جدی در خصوص دیپلماسی مرزی با کشور عراق بوده که در این راستا ۱۲ نشست بین استانداران ایلام و استان‌های همجوار در کشور عراق از جمله واسط، دیاله و میسان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه در این نشست‌ها تفاهم‌نامه‌های مختلفی بین استانداران ایلام و استان‌های همجوار در عراق امضا شده است، افزود: راه‌اندازی و فعال کردن بازارچه‌های مرزی مصوب بین ۲ کشور در مرز استان و راه‌اندازی بازارچه‌های جدید ایجاد در راستای توسعه و تقویت اقتصاد مرزنشنیان و معیشت آنان از جمله اهداف این تفاهم‌نامه بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به اینکه ۲ مرز مصوب چیلات و چنگوله بین ۲ کشور ایران و عراق وجود دارد، افزود: پیگیری‌های جدی برای راه‌اندازی این بازارچه‌ها انجام شده اما کشور عراق باید در این خصوص تمایل خود را نشان دهد، همچنین طرح توجیهی بازارچه هلاله شمالی و مهران برای ایجاد بازارچه تجارت چمدانی تهیه و تدوین و به وزارت کشور ارسال شده که در دستور کار شورای اقتصاد قرار دارد.
عباسی با بیان اینکه طرح‌های بازارچه هلاله شمالی و مهران این هفته در شورای اقتصاد بررسی خواهد شد، تصریح کرد: اگر مجوز لازم در خصوص این ۲ بازارچه صادر شود با اعتبارات استانی و ملی، تلاش خواهیم کرد که زیرساخت‌های آن به زودی فراهم تا مردم مرزنشین این استان از مزایای تجارت چمدانی حاصل از آن بهره‌مند شوند.
وی در ادامه به افزایش ظرفیت صادرات از گمرک مهران از یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار و به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در طی ۲ سال گذشته خبر داد، گفت: تسهیل در ورود و خروج زائران در طول سال و ایام اربعین، تسریع در روند اجرای بازارچه های مرزی، افزایش مراودات مرزی، برپایی نمایشگاه‌های توانمندی ها، دستاوردها و ظرفیت‌های اقتصادی استان از جمله در حوزه صنایع دستی و دانش بنیان در شهرهای بابل و کربلا و استان واسط عراق از جمله دستاوردهای دیپلماسی اقتصادی بین استان ایلام و استان‌های هم مرز در کشور عراق بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه در گذشته استان ایلام در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی در رتبه ۳۱ کشور قرار داشت که در ۲ سال اخیر استان ایلام توانسته است رتبه پنجم کشور را دست یابد، افزود: حجم سرمایه‌گذاری خارجی در این استان بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده و این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر در حوزه نفت، گاز و تولید آلیاژ «فرتوم تومن منگنز» توسط سرمایه‌گذار چینی و در حوزه نوشیدنی‌های انرژی‌زا در استان بوده است.
عباسی تصریح کرد: فرایندهای منجر به جذب سرمایه گذر از برگزاری نشست‌های مختلف با سرمایه‌گذار شروع شده و تا تسهیل فرایند و فراهم کردن شرایط برای حضور سرمایه گذار در استان، ارائه تسهیلات اشتغالزا و ارائه معافیت‌هایی که در استان به عنوان مزیت برای سرمایه گذار ادامه دارد و همه تلاش مجموعه استان در راستای جذب سرمایه‌گذاری برای تولید و اشتغال در حوزه‌های مختلف است.
وی با اشاره به شناسایی فرصت‌هایی سرمایه‌گذاری در استان با توجه به ظرفیت‌ها و با تکیه بر طرح آمایش سرزمینی، گفت: حدود ۱۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در سامانه مربوطه در استان در حوزه‌های مختلف نفت، گاز، صنعت، معدن، گردشگری و میراث فرهنگی و سایر حوزه‌ها شناسایی و معرفی شده است، ارائه بسته‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاری در استان، تدوین اطلس سرمایه‌گذاری در استان نیز از دیگر برنامه‌های استان در این حوزه بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام یادآور شد: بر این اساس فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران در دسترس قرار دارد و از طریق اتاق‌های بازرگانی می توانند با توجه به ظرفیت‌های استان و بسته‌های حمایتی که پیش بینی شده نسبت به سرمایه‌گذاری در این استان اقدام کنند.
عباسی با اشاره به حمایت‌های دولت در حوزه سرمایه گذاری در استان، ابراز کرد: حضور سرمایه‌گذار چینی در شهرستان ملکشاهی برای تولید آلیاژ «فرتوم تومن منگنز» و حضور هلدینگ شستا برای سرمایه‌گذاری در طرح کاغذ سنگی در استان از جمله این نوع سرمایه‌گذاری در استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه استان ایلام در حوزه جذب سرمایه‌گذار رتبه اول کشور را کسب کرده است، گفت: در مجموع استان ایلام بر اساس شاخص‌های تعداد اشتغال حاصل از سرمایه‌گذاری، مبلغ سرمایه‌گذاری و حجم سرمایه‌گذاری سرجمع رتبه پنجم کشور را در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی کسب کرده که رتبه بسیار خوبی برای استان ایلام به عنوان یک استان کمتر توسعه یافته است.


پرداخت یک هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به ایثارگران ایلام

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام گفت: یک هزار میلیارد ریال در ۹ماهه امسال در قالب تسهیلات اشتغال به خانواده‌های معظم ایثارگر این استان پرداخت شده است.
«جمال اسدی» اظهار کرد: این میزان تسهیلات کم بهره در قالب ۶۶۸ فقره با سرانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به جامعه ایثارگران اعم از خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان، آزادگان و غیره پرداخت شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این طی این مدت ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از طریق صندوق شاهد به یک هزار و ۲۶۰نفر و ۵۰۴ مورد تسهیلات قرض الحسنه با ۲۶۰میلیارد ریال به ۵۰۴ ایثارگر پرداخت شده است.
اسدی به طرح سپاس در سال جاری اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح تاکنون ۱۱ هزار و ۷۵۰ مورد دیدار و سرکشی از خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان در استان انجام شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام یادآور شد: طی ۲ سال گذشته در مجموع چهار هزار و ۹۵۰میلیارد ریال تسهیلات مسکن با سرانه بین ۲ میلیارد و ۵۰۰ تا چهار میلیارد ریال به جامعه ایثارگران استان پرداخت شده است.
استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس سه هزار شهید، ۱۱هزار جانباز و ۳۳۲آزاده تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایلام:

آبرسانی به ۴۰ روستا با مشارکت خیّرین آبرسان در استان ایلام

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایلام گفت: با اجرای طرح های آبرسانی با «مشارکت خیّرین آبرسان» جمعیتی افزون بر پنج هزار و ۵۲۱ نفر در استان از خدمات تامین آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.
«پرویز ناصری» در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان اظهار کرد: آبرسانی به ۴۰ روستای استان شامل احداث، توسعه، اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع، با تامین لوله پلی اتیلن با اقطار ۶۳ تا ۱۶۰ میلی متر پلی اتیلن توسط خیر آبرسان کشور در حال اجرا است.
وی افزود: خرید لوله های پلی‌اتیلن با اقطار ۶۳ تا ۱۶۰ میلی متری به متراژ ۶۲.۹ کیلومتر به ارزش ۴۰میلیارد ریال از طریق خیر بنیاد نیکوکاری ابراهیمی (پدر آبرسان ایران) خریداری و اهداء شده ست که عملیات اجرایی آن‌ها به صورت امانی و پیمانی در تمام روستاهای مصوب شده در حال انجام و بعضا در تعدادی از روستاها خاتمه یافته و مردم از آب آشامیدنی برخوردار شده اند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام ادامه داد: همچنین توسط این بنیاد نیکوکاری، خدماتی جهت آبرسانی به روستاهای شهرستان‌های مهران، دهلران، ملکشاهی، دره شهر، چوار، هلیلان، سیوان، ایوان و ایلام انجام شده که امیدواریم تا پایان سال جاری از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار شوند.
ناصری تاکید کرد: این پروژه‌ها در جهت حل مشکل تنش آبی و تامین تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح های آبرسانی اجرایی می شوند.
مدیرعامل شرکت آبفای ایلام خاطرنشان کرد: با اجرای طرح های آبرسانی با «مشارکت خیّرین آبرسان» جمعیتی افزون بر ۵۴۲۱ نفر در استان ایلام از خدمات تامین آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.


مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام:

برج هنر ایلام ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با بیان اینکه برج هنر ایلام در حال حاضر از ۳۶درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است، گفت: تلاش می‌شود که از طریق طرح مولدسازی‌های دارایی‌های دولت در استان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه تامین شود.
«فرشاد دوستی»، با اشاره به اینکه برای تکمیل طرح برج هنر ایلام اعتباری در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیاز است، گفت: این طرح در ۲ فاز در حال اجراست که در مجموع از ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه برج هنر ایلام یکی از طرح‌های هزینه بر در استان به شمار می رود، یادآور شد: امسال در اعتبارات استانی ۵۰ میلیارد ریال مصوب و اختصاص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با اشاره به اینکه تکمیل این پروژه نیازمند توجه و اعتبارات ویژه است، گفت: با پیگیری‌های خاص از سوی استاندار ایلام مقرر شده که با استفاده از ظرفیت مولدسازی بتوان اعتباراتی را برای تکمیل این پروژه اختصاص داد.
دوستی با بیان اینکه این پروژه در زمینی به مساحت یک هزار و ۶۰۰ متر مربع در حال احداث است، گفت: باتوجه به مدت زمان کلنگ زنی این پروژه در سال ۹۶، از رشد فیزیکی قابل ملاحظه ای برخودار نبوده و لازم است که اعتبارات ویژه ای به آن اختصاص یابد.
برج هنر در هشت طبقه با زیربنای هشت هزار و ۹۰۰ متر مربع در محل پارک ملت (پارک سراب یا سراو ایلام) در حال احداث است.
در معماری این پروژه هنری از معماری سنتی، طرح لاله واژگون (نمادی از منطقه زاگرس نشین ایلام)، زیگورات (بیانگر پیشینه تاریخی چند هزار ساله تمدن ایلامی) و همچنین در جزئیات و تزئینات از صنایع دستی ایلام الگوبرداری شده است.


متصل شدن ۱۵ روستای ایلام به شبکه گاز

مدیرعامل شرکت گاز ایلام گفت: عملیات گازرسانی به ۱۵ روستا در نقاط مختلف این استان از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه انجام شده است.
محمود کشاورز در گفت و گویی اظهار داشت: از این تعداد هفت روستا در هلیلان، پنج روستا در دهلران، یک روستا در ملکشاهی، یک روستا در ایوان و یک روستا در مهران بوده است.
وی افزود: این روستاها شامل روان از ایوان، پیامن سفلی، علیا و وسطی، سره ویان، سول آباد، داربید کرنی و گشور از هلیلان، کعب الحاج ، چم هندی، هاویان، شهرک کاور توه طاق و ابوغویر از دهلران، بلوطستان شوهان از ملکشاهی و سرتنگ زعفرانی از مهران است.
مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام یادآور شد: با گازرسانی به این ۱۵ روستا، بیش از ۴۲۲ خانوار با جمعیتی بالغ بر یک هزار و ۶۹۶ نفر از گاز طبیعی برخوردار شده‌اند.
کشاورز با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹ درصد جمعیت روستایی استان از گاز طبیعی برخوردار هستند، افزود: تلاش می‌شود تا پایان امسال پرونده گازرسانی در مناطق روستایی استان نیز بسته شود.
وی اضافه کرد: گازرسانی به مناطق محروم از مولفه‌های اصلی توسعه پایدار روستایی است و روند اجرایی پروژه‌های گازرسانی به یک درصد جمعیت باقیمانده روستایی استان که از مناطق کمتر توسعه‌یافته و سخت گذر است تا پایان سال جاری پایان می یابد.
مدیرعامل شرکت گاز ایلام با اشاره به اینکه ۲۶ شهر استان از گاز طبیعی برخوردار شده‌اند و هم‌اکنون همه شهرهای استان گازدار هستند،گفت: در حال حاضر ۵۷۰ روستای استان از گاز برخوردار شده‌اند که با برنامه ریزی‌های انجام‌شده تا پایان سال همه روستاهای دارای قابلیت گازرسانی در استان گازدار خواهند شد.
کشاورز تعداد کل روستاهای ایلام را ۶۳۷ روستا عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۵۷۰ روستا گازدار، ۱۷ روستا در دست اجرا، ۶ روستا در برنامه‌ریزی آتی گازرسانی و ۴۴ روستا بدلیل شرایط خاص از جمله صعب‌العبور بودن، خالی از سکنه بودن، جمعیت ساکن کمتر از پنج خانوار و غیره، از لحاظ سرانه کشوری مصوب، برای گازرسانی فاقد توجیه و قابلیت گازرسانی هستند.


۲۵ اثر فرهنگی و تاریخی ایلام در نوبت بررسی برای ثبت ملی قرار دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام گفت: ۲۵ اثر فرهنگی، تاریخ، ملموس و طبیعی این استان در نوبت بررسی برای ثبت ملی قرار دارد.
«فرزاد شریفی» اظهار کرد: چهار اثر منقول، ۶ اثر ناملموس، هفت اثر تاریخی، پنج اثر طبیعی و سه منطقه عملیاتی دفاع مقدس برای بررسی و تائید جهت ثبت در آثار ملی مستندسازی و به وزارتخانه معرفی شده است.
وی افزود: بعد بررسی این مستندات توسط کارشناسان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و برگزاری جلسه‌های دفاعیه، تعداد نهایی آثار تایید شده توسط این وزارتخانه برای ثبت در آثار ملی مشخص می شود.
شریفی یادآور شد: استان ایلام دارای پیشینه‌ای بسیار غنی و سرشار از آداب، رسوم، فرهنگ و آثار مختلفی است که از دوره‌های مختلف تاریخی برای ما به یادگار مانده است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف ثبت ملی این آثار، تلاش برای حفظ، نگهداری و احیای آن‌ها برای نسل‌های کنونی و آینده است.
شریفی خاطرنشان کرد: برخی از غذاها و خوراکی‌های محلی، البسه، سنن، بازی‌های بومی - محلی و صنایع دستی تولیدی که رو به فراموشی می روند با ثبت ملی دوباره احیا می شوند.

وی تاکید کرد: یکی از برنامه‌ها و اهداف برای آثار ناملموس یا صنایع دستی، ایجاد تغییر در ساختار آنها برای استفاده خانواده‌ها و ورود این آثار به زندگی‌های جدید امروزی است.
۸۹۲ اثر تاریخی، طبیعی، مذهبی، یادمان و منطقه عملیاتی، منقول و نامنقول، ملموس و ناملموس از استان ایلام تاکنون ثبت ملی شده است.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 24 تاريخ : دوشنبه 25 دی 1402 ساعت: 16:08