اخبار 1316

ساخت وبلاگ

وزیر کشور:
سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز چهره دهلران را دگرگون می‌کند

وزیرکشور با اشاره به مطالبات مردم استان و شهرستان دهلران، گفت: اتفاقات خوبی در استان روی داده و بیش از سه میلیارد یورو در بخش ان. جی. ال و پتروشیمی در حال تحقق است و این ۲ سرمایه بزرگ می‌تواند چهره شهرستان و استان را تغییر دهد.
«احمد وحیدی» در جمع مردم شهرستان دهلران، اظهار کرد: یکی از مسائل بزرگ امروز ما پیروزی رزمندگان مقاومت است و امروز، اولین مساله همه نقاط جهان پیروزی مردم فلسطین است.
وی گفت: امروز مساله ملت ما هم پیروزی ملت فلسطین است و مردم یمن که خود تحت شرایط سختی قرار داشته و دارند، امروز دغدغه شان حمایت از مردم مظلوم فلسطین بوده و امروز مساله ملت ما هم پیروزی ملت فلسطین است.
وزیر کشور با اشاره به انتخابات پیش رو، با تاکید بر اینکه انتخابات یک موضوع تعیین کننده و سرنوشت‌ساز است، تصریح کرد: در انتخابات اسفندماه ریل مدیریت و توسعه کشور را برای چهار سال به دست نمایندگان مجلس سپرده می‌شود و امید است که یک حماسه جدیدی با حضور حداکثری در انتخابات آفریده شود.
وحیدی ادامه داد: در انتخابات پیش رو یک بار دیگر قدرت و عزت مردم ایران به رخ همه عالمیان نشان داده خواهد شد و حضور با شکوه مردم در پای صندوق های رای توطئه های دشمنان را خنثی خواهد کرد.
وزیرکشور با اشاره به مطالبات مردم استان و شهرستان دهلران، ادامه داد: اتفاقات خوبی در استان روی داده است و بیش از سه میلیارد یورو در بخش ان. جی. ال و پتروشیمی در حال تحقق است و این ۲ سرمایه بزرگ می‌تواند چهره شهرستان و استان را تغییر دهد.
وحیدی ادامه داد: با راه اندازی و تکمیل مجموعه ان. جی. ال آلودگی‌هایی که برای سال‌های طولانی این شهرستان را تحت تاثیر قرار داده، کنترل می‌شود و این طرح بسیار مهم است و با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در حال انجام است.
وی ادامه داد: مسئولان این مجموعه پیش‌بینی کرده‌اند که آخر امسال عملیات اجرایی آن به سرانجام برسد و راه‌اندازی این مجموعه اتفاق بسیار خوبی برای استان است و انتظار می‌رود که پتروشیمی دهلران نیز فعال شود که حتما در توسعه استان و شهرستان نقش مهمی خواهد داشت.
وزیر کشور با اشاره به سهم ۵۰۰۰ هکتاری دهلران در طرح سامانه گرمسیری، ادامه داد: انتقال آب از طریق این سامانه به دهلران در حال انجام و در دستور کار قرار دارد و به عنوان یک پروژه جدی مورد توجه دولت است که کار آن به سرانجام برسد.
وحیدی با اشاره به مطالبه مردم در خصوص مرز چیلات در دهلران، گفت: در این خصوص با وزیر کشور عراق گفت‌وگو شده که طرف عراقی در مورد چیلات موافقت نکردند ولی تلاش‌ها ادامه خواهد داشت که این مرزی برای مردم شهرستان دهلران باز شود، البته شرایط از طرف ایران کاملا مهیا است.
وی با تاکید بر اینکه مسائل شهر باید مورد بازطراحی قرار گیرد، ادامه داد: مبلمان شهری دهلران باید ساماندهی شود که از آن حمایت خواهد شد.
دکتر «حسن بهرام‌نیا»، استاندار ایلام نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۳ هزار شهید استان و ۳۱۰ شهید دهلران، گفت: گام مثبتی برای توسعه شهرستان دهلران برداشته شده است و تلاش‌ها برای راه‌اندازی پتروشیمی دهلران در اسرع وقت، استمرار دارد.
وی راه اندازی پتروشیمی دهلران را یکی از مطالبات مهم مردم دهلران عنوان کرد و افزود: دکتر وحیدی امروز صبح با وزیراقتصاد و دارایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی نفت و رئیس کل بانک مرکزی در تماس تلفنی خواستار رفع مشکلات پتروشیمی دهلران و راه‌اندازی این مجموعه در اسرع وقت شد.
استاندار ایلام ادامه داد: وزیر کشور در راستای اشتغال و کارآفرینی و معیشت مردم دغدغه دارند و امروز صبح نیز رایزنی های لازم را برای توسعه (ان جی ال ۳۱۰۰) انجام دادند.
وی در پایان با قدردانی از استقبال مردم دهلران، گفت: مردم دهلران دلداده نظام و انقلاب هستند و همواره پایبندی خود را به نظام و انقلاب اثبات کرده اند.


سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان ایلام:

اجرای طرح کشت قراردادی در سطح ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی زراعی ایلام

سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان ایلام گفت: ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان به زیر طرح کشت قراردادی چهار محصول کشاورزی رفته است.
«حشمت عزیزان» اظهار کرد: برای سال زراعی جاری (۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ ) ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی زراعی استان به زیر کشت گندم دیم و آبی، کلزا، جو و گلرنگ رفته است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی ایلام ادامه داد: همچنین از دیگر مشوق های این طرح اینکه کشاورزان از ۲۰ درصد تخفیف بیمه محصولات کشت شده در طرح قراردادی برخوردار می شوند.
وی با بیان اینکه این طرح با مشارکت سازمان جهادکشاورزی، شرکت غله و خدمات بازرگانی، تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام اجرا می شود، افزود: کشاورزانی که تمایل به مشارکت در برنامه کشت قراردادی دارند، نرم افزار کشت قراردادی را دانلود و بر روی گوشی های همراه خود نصب و سپس ثبت نام کنند.
عزیزان یادآور شد: دولت در زمان برداشت، به ازای هر تن محصول یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کرایه حمل و نقل از مزرعه تا سیلوی های خرید و ذخیره گندم به کشاورزانی که در کشت قراردادی مشارکت کنند، پرداخت می کند.
در کشاورزی قراردادی یک شرکت تولیدی و فرآوری محصولات کشاورزی با عقد قرارداد با کشاورزان و تولیدکنندگان، محصولات آنها را به صورت تضمینی توافقی و یا با فرمول قیمتی مشخص خریداری می‌کند.
همزمان با خرید محصولات کشاورزان، خدمات فنی آموزشی مشاورهای در کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت با هدف ارتقای عملکرد کمی و کیفی محصول به کشاورزان تحت قرارداد ارائه می‌شود.
استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.
سال زراعی و آبی از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد محاسبه می شود.


مدیرعامل آبفای استان ایلام خبر داد:
پروژه آبرسانی به ۱۳ مجتمع هلیلان، در آستانه بهره‌برداری

مدیرعامل آبفای ایلام گفت: فاز اول آبرسانی به مجتمع ماهیزان داجیوند هلیلان با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در آستانه بهره برداری قرار دارد که با بهره برداری از آن، جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر از آب پایدار، بهداشتی و سالم بهره‌مند خواهند شد.
«پرویز ناصری»، اظهار کرد: در سنوات گذشته روستاهای مجتمع «ماهیزان» «داجیوند» هلیلان با کمبود آب مواجه بودند، لذا جهت بهبود و ارتقا آبرسانی به این مجتمع، در فاز اول اقداماتی از جمله حفر و بهره برداری از یک حلقه چاه آبرفتی به عمق ۱۰۰ متر با آبدهی ۳۰ لیتر بر ثانیه، احداث خط انتقال به‌طول بیش از ۱۰ کیلومتر و احداث یک باب مخزن ۲۰۰ متر مکعبی بتنی در دستور کار قرار گرفت و حدود ۶۰۰ متر خط انتقال برق نیز اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام با تاکید بر اینکه برای فاز اول این پروژه اعتباری به مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده، گفت: در فاز اول، جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر و در فاز دوم که ان شالله در آینده نزدیک شروع به کار خواهیم نمود و در مجموع جمعیتی بالغ بر ۶۰۰۰ هزار نفر از نعمت آب پایدار، بهداشتی و سالم برخوردار خواهند شد.
وی تصریح کرد: در ۲ سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه ی آبرسانی شهری و روستایی صورت گرفته است که بر آنیم تا با همدلی و هم افزایی بیشتر، این فعالیت ها را افزایش داده و در ارائه خدمات مطلوب و آبرسانی به مردم شریف استان ایلام، گام های موثرتری برداریم.
دهستان داجیوند از توابع شهرستان هلیلان در شمال شرقی استان ایلام واقع شده است.


مدیر حج و زیارت استان ایلام:
اولین کاروان حج ایلام پانزدهم بهمن ماه عازم سرزمین وحی می‌شود

مدیر حج و زیارت استان ایلام گفت: اولین کاروان حج ایلام پانزدهم بهمن ماه عازم سرزمین وحی می شود.
سجاد رحمانی اظهار داشت: پس از ۹ سال وقفه دراعزام حج عمره مفرده از سر گرفته شده و اولین کاروان استان پانزدهم بهمن ماه از فرودگاه بین المللی حضرت امام (ره) عازم سرزمین وحی خواهد شد و از اولویت یک تا ۴۰۰ می‌توانند ثبت نام خود را انجام دهند.
وی افزود: افراد واجد شرایط می‌توانند با وارد شدن به سایت omreh.haj.irمراجعه و ثبت نام خود را انجام دهند، افرادی که نیز اطلاعی از اولویت خود ندارند می‌توانند با وارد شدن به پورتال حج و زیارت وارد این سایت شوند و از اولویت خود اطلاعات کسب کنند .
وی ادامه داد: لذا دفتر زیارتی اهل بیت واقع در خیابان آیت الله حیدری کوچه دستغیب آمادگی این را دارد که ثبت نام عزیزان را انجام دهد و مدت سفر ما نیز ۱۰ روزه است که ۵ روز در مدینه منوره و ۵ روز در مکه مکرمه خواهد بود.
وی گفت: همچنین سازمان حج و زیارت و مدیریت حج و زیارت استان آمادگی کاملبراب پاسخگویی به عمره گزاران است کارگزاران و کارشناسان حج و زیارت به صورت شبانه روزی در راستای پاسخگویی به این عزیزان آمادگی کامل را دارد.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام:
از روی طمع به فضای سایبری ورود نکنیداز روی طمع به فضای سایبری ورود نکنید

نشست «بازشناسی ظرفیت‌های پیشگیری از جرم در رویکرد با جرایم رایانه‌ای» در مؤسسه آموزش عالی پردیس دانشگاهی باختر ایلام برگزار شد.
دکتر «اسماعیل قمری»، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام در این نشست در رابطه با بزه‌دیدگان و قربانیان جرایم سایبری هشدار داد و اظهار کرد: هیچگاه نباید با ناآگاهی و از روی طمع به فضای سایبری ورود کرد.
وی تأکید کرد: شهروندان باید در رابطه با پیامک‌هایی که حاوی اطلاعات و درخواست‌های مشکوک هستند احتیاط کنند و از قراردادن اطلاعات شخصی خود تحت هیچ شرایطی در اختیار دیگران خودداری کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام بر موضوع سیاست جنایی مشارکتی و نقش اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی از سوی دانشگاهیان و جامعه محلی تأکید کرد.
قمری بر پرداختن پایان‌نامه‌های دانشجویان به موضوع پیشگیری از جرایم سایبری تأکید کرد و از همکاری با دانشگاهیان در رابطه با موضوع پیشگیری از جرایم و خصوصاً جرایم سایبری استقبال کرد.


عشایر ایلام سالانه هشت هزار تن گوشت تولید می کنند

مدیرکل امور عشایر استان ایلام گفت: عشایر این استان سالانه به طور میانگین هشت هزار و ۱۰۰ تن گوشت قرمز و سفید تولید و روانه بازارهای مصرف می کنند.
«جوادخانزادی» با بیان اینکه ۷۰ درصد دام سبک استان در اختیار جامعه عشایری است، اظهار کرد: ۳۱ درصد محصولات پروتئینی استان از دام عشایری تولید می‌شود
وی افزود: این قشر ۲۵ هزار و ۱۷۸ تن شیر، یک هزار و ۵۷۰ تن پشم و مو، ۴۶۵ تن روغن حیوانی، سه هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۴۱ هزار تن محصولات زراعی و ۳۷۲ تن کشک در سال تولید می کنند.
خانزادی ارزش اقتصادی تولیدات و محصولات عشایر استان را بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
وی یادآور شد: میزان دام در اختیار عشایر یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس، اراضی آبی متعلق به این قشر پنج هزار و ۹۲۱ هکتار و اراضی دیم نیز ۴۳ هزار و ۵۸۲ هکتار است.
خانزادی ادامه داد: عشایر مالک یک هزار و ۶۶۴ هکتار از باغات استان هستند و ۶۷۰ هکتار معادل ۶۰ درصد مراتع استان را در اختیار دارند.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام خاطرنشان کرد: عشایر استان ایلام ۳۵ درصد صنایع دستی و سوغات محلی استان را تولید می کنند.
استان ایلام دارای ۹ هزار و ۷۳۶ خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت است که در قالب ۱۲ ایل و ۳۵ طایفه هستند.


یک مسئول در دانشگاه‌های استان ایلام:
حوزه و دانشگاه در روش‌های شاگردپروری تجدید نظر کنند

مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ایلام گفت: مسئولان حوزه و دانشگاه در تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه «شاگردپروری» قصور داشته‌اند و باید در صدد تربیت نیروهای در تزاز جمهوری اسلامی و حکومت جهان گستر حضرت ولی‌عصر (عج) باشیم، لذا ضروری است این دو قشر در روش خود در این زمینه تجدیدنظر کنند.
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین دکتر «سیدمحمدرضا حسینی‌نیا»، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت‌الله دکتر محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: آیت‌الله محمد مفتح از روحانیون اصیل و یاران دیرین حضرت امام خمینی (ره) از ابتدای شکل‌گیری نهضت اسلامی بودند و با توجه به شخصیت چند وجهی علمی و سیاسی که داشتند، قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نقش محوری را در حوادث و رویدادها مختلف، بر عهده گرفتند.
وی با بیان اینکه شهید آیت‌الله محمد مفتح از مصادیق آیه «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ» بود، گفت: نقش محوری شهید مفتح در ایجاد پیوند میدان حوزه و دانشگاه، در نهایت باعث ترور ناجوانمردانه این شخصیت حوزوی و دانشگاهی توسط گروه فرقان در ۲۷ آذرماه شد که ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای نظام اسلامی و نهاد حوزه و دانشگاه بود.
مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ایلام با بیان اینکه انقلاب اسلامی داعیه‌دار احیای دین اسلام به صورت کامل بود، تصریح کرد: مطابق این هدف، مبانی ناب دینی باید در سراسر مملکت اسلامی نشر داده شود و تعمیق و تثبیت گردد، لذا وحدت دو نهاد حوزه و دانشگاه تضمین کننده تحقق این راهبرد مهم است، که هر سالی که از عمر پربرکت انقلاب اسلامی می‌گذرد، باید نمود بیشتری پیدا کند.
حسینی‌نیا با اشاره به کارهایی که در ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی برای انشقاق بین حوزه و دانشگاه انجام گرفت، ادامه داد: به واسطه اهمیت جایگاه حوزه و دانشگاه و نقش محوری این دو قشر در ایجاد ثبات در جامعه، حضرت امام خمینی (ره) با تیزبینی این آسیب مهم را شناسایی کردند و درمان را در ایجاد وحدت مابین این دو نهاد دانستند که در نهایت روز ۲۷ آذر ماه سالروز شهادت آیت الله محمد مفتح به عنوان روز «وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد، که امید است تا ظهور حضرت بقیه الله اعظم(عج) روز به روز بر نمودش افزوده شود.
وی یکی از مصداق‌های وحدت حوزه و دانشگاه را تدریس اساتید حوزوی در سطح دانشگاه‌ها و اساتید دانشگاهی در حوزه‌ها دانست و تصریح کرد: الان در دانشگاه‌های استان ایلام روحانیون توانمندی به عنوان عضو هیأت علمی و مدرس مشغول تدریس هستند و متقابلاً بعضی اساتید صاحب نام دانشگاه در حوزه‌های علمیه حتی دروس تخصصی را تدریس می‌کنند.
مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با بیان اینکه حوزه و دانشگاه باید جامعه را به سمت پیشرفت همه جانبه سوق دهند، تصریح کرد: اگر قرار باشد که دانشگاه مروج مبانی مکاتب غربی باشد و حوزه، مروج تفکر دینی، این افتراق در روند پیشرفت جامعه خلل ایجاد می‌کند، اما اگر این دو نهاد در جهت تعالی دینی جامعه گام بردارند، قطعاً خیلی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی رفع خواهند شد.
حسینی‌نیا با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت «شاگردپروری»، خاطرنشان کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از ابتدای شکل‌گیری نهضت اسلامی تعدادی شاگرد زبده تربیت کردند که در طی مسیر پر فراز و نشیب انقلاب همواره در مبارزه با رژیم طاغوت شرکت داشتند و بعد از استقرا نظام مقدس جمهوری اسلامی هم سکاندار خدمت به مردم شدند، هر چند متأسفانه تعدادی از آنان توسط دشمنان با هدف مهار نظام جمهوری اسلامی ترور شدند.
مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با بیان اینکه مسئولان حوزه و دانشگاه در تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه «شاگردپروری» قصور داشته‌اند، گفت: با توجه به اینکه به سمت ظهور پیش می‌رویم، باید در صدد تربیت نیروهای در تزاز جمهوری اسلامی و حکومت جهان گستر حضرت ولی‌عصر(عج) باشیم، لذا ضروری است این دو قشر در روش خود در این زمینه تجدید نظر کنند.
حسینی‌نیا نقش حوزه و دانشگاه در ایجاد تمدن نوین اسلامی را محوری دانست و گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به مباحث مرتبط با تمدن اسلامی اهتمام ویژه‌ای دارد که می‌توان به برگزاری طرح اندیشه تمدن ساز ویژه اساتید اشاره کرد، که در دوره جدید این طرح ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاه‌های استان ثبت نام کرده اند و طبق زمان بندی انجام شده طرح در قالب ۲۸ جلسه آموزشی در سطوح ۱، ۲ و ۳ بر اساس منابع مشخص و در قالب گروه‌های پنج نفری برگزار می‌گردد.
مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان یکی از جلوه‌های وحدت حوزه و دانشگاه را پاسخگویی به شبهات جدید نسل جوان دانست و اظهار کرد: آنچه که می‌تواند نسل جوان را قانع کند، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، نظریه‌پردازی و ایده‌پردازی است که در این زمینه نیز نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به صورت جدی اهتمام دارد و در حال پیگیری است.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 38 تاريخ : پنجشنبه 7 دی 1402 ساعت: 8:50