گزارش عملکرد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان ایلام

ساخت وبلاگ

به بهانه 26 آذر روز «راهداری و حمل و نقل»

گزارش عملکرد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان ایلام

نورالله دلخواه مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان ایلام با گرامیداشت و تبریک 26 آذر روز راهداری و حمل ونقل و رانندگان با اشاره به تاریخچه پر افتخار روز حمل و نقل و رانندگان و اهمیت و جایگاه این قشر را در لبیک‌گویی به ندای تاریخی امام خمینی(ره) در جهاد تخلیه بنادر بسیار مهم و حیاتی توصیف کرد وگفت: رانندگان با ولایت مداری، مردم داری و امانت‌داری بیشترین سهم را در خدمت به میهن اسلامی به خود اختصاص داده‌اند. 
وی افزود: در تاریخ تحولات صنعت حمل ونقل در كشورمان، روزها و ایام سرنوشت سازی بوده‌اند كه نقشی تعیین كننده در شكل گیری و انسجام شبكه حمل ونقل كشور داشته‌اند. 26 آذر سال 1362  در زمره چنین ایامی است. 26 آذر ماه هر سال، یادآور صدور فرمان امام راحل«ره» در سال 1362 در زمینه اعزام كامیون‌ها به بنادر جنوبی برای تخلیه كالاهای وارداتی از مبادی دریایی كشور است.
وی گفت: بخش حمل و نقل از سه بخش حمل و نقل کالا، مسافر و ترانزیت بین‌المللی تشکیل شده که هر یک از این بخش‌ها دارای امکانات و توانمندی‌ها و قابلیت‌های خاص هستند. حمل و نقل مسافر عمومي جاده‌اي بين شهري متشكل از سه بخش اتوبوسي،ميني بوسي و سواري كرايه مي‌باشد كه با سرمايه گذاري بخش خصوصي بيش از 98 درصد غير دولت و با هدايت و نظارت اداره كل راهداری وحمل و نقل جاده‌ای استان ايلام  فعاليت دارند. 
وی افزود: 127 شرکت حمل و نقل کالا و مسافر شامل 74 شرکت مسافربری 53 شرکت حمل و نقل در استان فعالیت دارند.
دلخواه در ادامه در خصوص وضعيت ناوگان عمومي استان گفت: در حال حاضر در بخش ناوگان عمومي باري تعداد 3094 دستگاه ناوگان باري، در بخش ناوگان عمومي مسافري جمعاً 1580 دستگاه اتوبوس، ميني بوس، سواري و ون بین شهری در حال فعاليت و جابجايي كالا و مسافر در سطح استان مي‌باشند.
مدير كل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای عنوان كرد كه تعداد كل رانندگان فعال 6710 نفر مي‌باشدكه از اين تعداد 1970 نفر در بخش حمل و نقل مسافر و 4732 نفر در بخش حمل و نقل كالا به هموطنانمان خدمت رساني مي‌كنند. 
دلخواه همچنين متذكر شد كه آمار بخش رانندگان ، مربوط به تعداد ركوردهاي فعال در سامانه كارت هوشمند مي باشد.
وی یادآورشد: در 8 ماه نخست امسال بیش از  5 هزار كارت هوشمند براي رانندگان صادر و تمدید شده است.
وی اظهار داشت: در 8 ماه سالجاری بیش از 12 هزار و 531 حلقه لاستیک با نرخ دولتی به استان ایلام اختصاص یافته که حواله 10هزار 794 حلقه لاستیک در ایلام صادر شده است. می توان گفت تاکنون بیش از 86 درصد سهمیه لاستیک در استان ایلام جذب و در اختیار رانندگان قرار داده شده است.
وي خاطرنشان كرد كه در حوزه جابجايي كالا  در 8ماهه سالجاری طی 95 هزار بارنامه‌ای که صادر  شده است و ميزان 1 ميليون و پانصد وبیست هزار تن كالا جابجا شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تناژ 5 درصد و از لحاظ درآمدی 75 درصد افزایش نشان می‌دهد و در حوزه جابجايي مسافر طی 162  هزار سفری که انجام شده، 2 میلیون770 هزار نفر جابجا شده است.
در بخش ترانزيت كالا از پايانه مرزي مهران110 هزار و 811 هزار تن ترانزيت خروجي و ورودی حامل كالا توسط 6754 دستگاه کامیون صورت گرفته که در پایانه مرزی مهران تخلیه و ترانزیت شده‌اند.  
دلخواه همچنين درخصوص عبور مسافرين از پايانه مرزي مهران گفت كه در 8 ماهه امسال بیش از 6 میلیون نفر از مرز مهران تردد داشته‌اند که از این تعداد  600 هزار نفراتباع خارجی بوده‌اند.
وي آمار تردد وسايل نقليه از محورهاي استان را بدين گونه اعلام نمود كه بیش از  34 ميليون و 566 هزار وسیله نقلیه از محورهاي استان تردد داشته اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: بحث ايمني از جمله مسائلي است كه در صنعت حمل و نقل از اهميت شاياني دارد و نبايد ايمني فداي سرعت و روان سازي شود بحث سلامت رسيدن بار و مسافر به مقصد، بحث اضافه تناژ، آموزش و .... همه بعنوان شاخصه‌هاي هستند كه غفلت از آنان چالش‌هاي زيادي را فرا روي اين صنعت قرار خواهد داد. 
وي گفت: اين سازمان اقداماتي در زمينه افزايش ايمني درناوگان حمل ونقل عمومي و كاهش تصادفات جاده‌اي انجام داده كه به اختصار عبارت از: صدور 1403 عدد پروانه عبور ترافیکی، رسیدگی به تخلفات و ثبت در سامانه تخلفات به تعداد 400 مورد، صدور 2923 برگه معاینه فنی وسایل نقلیه سنگین برگزاري 70 هزار نفر ساعت دوره‌هاي آموزشي براي مديران، متصديان و رانندگان بخش حمل و نقل عمومي، شناسايي 24 نقاط حادثه خيز و اصلاح 96 نقاط حادثه خیز در محورهاي مواصلاتي استان، ايمن‌سازي، بهسازي جاده‌ها و فرهنگ‌سازي در راستاي رعايت قوانين و مقررات رانندگي و رعايت حقوق مسافر بوده، طرح ايمن سازي مدارس حاشيه راه‌ها، توزيع 1500 كلاه ايمنی به موتورسواران و اجرای طرح ایمن سازی ادوات کشاورزی و آشکارسازی کامیون‌ها در جاده‌ها كه ماحصل كل اقدامات انجام شده در راستاي بالا بردن ضريب ايمني وكاهش تصادفات جاده‌اي بوده است.
 وی با بیان این مطلب که شبکه راههای موجود از سرمایه های ملی است اظهار داشت: در حال حاضر مجموعاً تعداد ۹۲ سامانه دوربین نظارت تصویری و دستگاه تردد شمار و دوربین ثبت تخلف در جاده‌های استان نصب و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است که شامل ۲۷ دستگاه دوربین نظارت تصویری ،۱۷ دستگاه دوربین ثبت تخلف و۴۸ دستگاه سامانه تردد شمار است. 
وی اقدامات صورت گرفته در بخش راهداری و حمل ونقل جاده ای را فهرست‌وار چنین بیان داشت:
-    خط کشی راههای مواصلاتی استان به طول 3520 کیلومتر-خط ؛ انجام عملیات لکه گیری آسفالتی به میزان بیش از 25000 تن ( معادل 222000 متر مربع) ؛ روکش آسفالت راههای استان به طول 96 کیلومتر ؛ عملیات جداسازی راههای چهارخطه با نصب نیوجرسی و گاردریل به طول 30 کیلومتر ؛ اجرای 3 کیلومتر سیستم روشنایی راهها و بازسازی 32 کیلومتر سیستم روشنایی موجود ؛ نصب تابلو ، علائم و تجهیزات ایمنی در راهها بالغ بر 15000 عدد ؛ ساماندهی پایانه برکت به مساحت 22 هکتار (شامل : احداث کانال زهکشی به طول 420 متر – احداث تعداد 30 عدد سکوی مسافری - ایجاد سایه بان جهت پارک سوار - نصب نیوجرسی جهت هدایت جریان ترافیکی) ؛ احداث 4/5 کیلومتر جاده دسترسی جدید به پایانه برکت و تقاطع زیرگذر ، ایمن سازی تعداد 92 مقطع مستعد بروز حوادث جاده ای و در حال اصلاح  تعداد 24 نقطه پرحادثه ؛ تهیه و نصب تابلو اطلاعاتی راهها به میزان 621 متر مربع ؛ ایمن سازی موقعیت پرتگاهی راهها با اجرای خاکریز به طول 160 کیلومتر ؛ استقرار و فعالیت گشت های راهداری به تعداد 40 اکیپ ( در ایام اربعین 85 اکیپ فعالیت داشتند) ؛ وی اقدامات صورت گرفته در حوزه فنی را چنین بیان داشت: تهیه و نصب و راه اندازی چهار دستگاه سامانه نظارت تصویری (دوربین نظارتی) در محور ایلام- ملکشاهی- مهران ؛ راه اندازی و برقراری ارتباط شبکه بیسیم در پایانه برکت وپایانه مرزی مهران و ارتباط پایانه برکت با پایانه مرزی ؛ راه اندازی مرکز مانیتورینگ پلیس راهور ناجا در قرارگاه اربعین شهر مهران ؛ راه اندازی مرکز مانیتورینگ حمل و نقل در پایانه مرزی مهران با استفاده ازیکدستگاه مانیتور ؛ نصب و راه اندازی و تحویل تصاویر دوربینهای نظارت تصویری استان ؛ نصب وراه اندازی نرم افزار، برنامه و نوشته‎های تابلوهای راهنمای زائرین در پایانه برکت به تعداد 12 تابلو وتحویل به حوزه حمل ونقل ؛ افزایش پهنای باند ایلام- تهران از 10 MG به 100MG و مهران به ایلام از 10MG به 20MG ؛ استقرار تیم کوادکوپتر (پهباد) به مدت 2 هفته در مرز و پایانه برکت و تصویربرداری هوایی از پایانه مرزی، پایانه برکت، پارکینهای مهران و طول مسیر مهران به ایلام ؛ تهیه، نصب و راه اندازی 2 دستگاه سامانه پلاک خوان در ورودی پایانه برکت ؛ تست وبرقراری ارتباط بیسیم تصویری با استفاده از تکنولوژی سیستم عامل اندروید
وی متذکر شد: در ايام اربعین سرور و سالار شهیدان حسین ابن علی(ع) استان ايلام و بخصوص شهر مهران و پايانه مرزي مهران شلوغ‌ترين روزهاي خود را سپري كردند چرا كه در پايانه مرزي مهران بیش سه میلیون و هفتصد نفر بصورت رفت و برگشت تردد داشته است که نسبت به پارسال 64 درصد رشد داشته است. تردد اين ميزان زائر در مقايسه با جمعيت كل استان ايلام كه نزدیک 570 هزار نفراست حيرت آوراست و البته مردم با جان و دل از زائران پذيراي كردند. ظرفيت پايانه مرزي مهران براي خدمات دهي به 20 هزارنفر مسافر بطور شبانه روزي طراحي و ساخته شده است و اين درحالي است كه ما در ايام اربعين حسيني(ع) روزانه شاهد تردد بيش از 320 هزار نفر از پايانه مرزي بوديم . باتوجه به تردد زائران در ايام محرم و بالاخص در اربعين حسيني(ع) در سال 97 و جوابگو نبودن بعضي از زيرساخته‌هاي موجود در پايانه مرزي مهران در اين راستای تمهيدات لازم از سوي سازمان راهداري وحمل و نقل جاده‌اي كشور با تخصيصي اعتبارات لازم براي توسعه زير ساخت‌ها و بهبود امر خدمات رساني به زوار در سال 98 اقدامات موثري انجام شد. از جمله 1- نصب 500 برج روشنايي به طول يازده كيلومتر از پل زائر شهر مهران تا پايانه مرزي مهران ، 2- نصب 5 دستگاه آب سرد كن در پايانه مرزي مهران ، 3- احداث 600 چشمه سرويس بهداشتي از پارکینگ اربعین تا پایانه مرزی  مهران ،4-احداث 5 هزار متر سایابان روی گیت‌های گذرنامه و نقطه صفر مرزی در پايانه مرزي مهران و در پایانه برکت توسط خیرین کشور ، 5- تجهيز و تكميل مسجد بين راهي در محور پل زائر تا پايانه مرزي مهران و مسجد داخل پایانه مرزی مهران، اصلاح سيستم آب‌رساني به پايانه مرزي مهران ،6-سکو بندی پایانه برکت و برگزاری جلسات متعدد در کمیته سوخت حمل و نقل جهت فراهم کردن امکانات جهت خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی  
دلخواه مدير كل حمل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان ايلام، ضمن تأکید براهمیت وجود زیر ساخت‌های حمل و نقل همچون پایانه‌های بار، پایانه‌های مرزی، تیرپارک‌ها و مجتمع‌های خدماتی – رفاهی  بین راهی در کاهش سوانح رانندگی گفت: جذب و تشویق بخش خصوصی  به سرمایه گذاری در ساخت  مجتمع‌های خدماتی – رفاهی در حاشیه راه‌های استان یکی از مهم‌ترین محورهای برنامه‌ریزی این اداره کل به منظور ساماندهی تأسیسات خدماتی – رفاهی در جاده‌ها و فراهم آوردن زمینه‌های ایجاد هرچه بیشتر رفاه عمومی برای مسافران و رانندگان بخش حمل و نقل عمومی است . 
وی تصریح کرد: در حال حاضر 10 واحد مجتمع خدماتی – رفاهی بین راهی درمحورهای مختلف استان مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و همچنین برای 8 مجتمع خدماتی – رفاهی  موافقت اصولی صادره شده است. 
وي افزود : هم اكنون دراستان سه پايانه مسافري، يك پايانه بار، يك پايانه مرزي و 6 پاسگاه پليس راه دراستان فعال هستند. 

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 194 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 6:26