بانوی ایلامی بر بام قله های ایران

ساخت وبلاگ

بانوی, ایلامی, بر بام قله های ایران,

بهروز مردانی
زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه نه تنها تاثیرگذارترین عنصر خانواده بلکه در عرصه‌های دیگر از جمله ورزش جایگاه خود را به اثبات رسانده‌اند و برای دستیابی به این جایگاه خصوصاً در جوامع مردسالارانه با دشواری‌هایی مواجه هستند که غلبه بر آنها در شرایط نابرابر اراده‌ای قوی نیاز دارد.
نجیبه پروری از آن دست بانوانی است که در جامعه مردسالارانه بزرگ شده و توانسته با اراده و انگیزه فراوان بر مشکلات غالب غلبه و در عرصه کوهنوردی موفقیت‌هایی را کسب کند.
این بانوی, ایلامی, که مدت زیادی نیست ورزش کوهنوردی را شروع کرده توانسته اکثر قله‌های ایران, را فتح و به موفقیت‌هایی دست یابد. در ادامه گفتگویی با وی ترتیب داده شده که با هم می‌خوانیم.
- خانم پروری خودتون معرفی می‌کنید:
نجیبه پروری هستم متأهل، دارای دو فرزند پسر، بزرگ شده تهران و اصالتاً ایلامی, شهر بدره 
- چی شد به سمت ورزش کوهنوردی رفتی:
شاید باور نکنید ولی من اصلاً هیچوقت سمت ورزش نرفته بودم تا اینکه یک روز که پسرام را برای تمرین فوتبال برده بودم، کنار زمین فوتبال یک باشگاه تیراندازی با کمان بود منم فقط از سر کنجکاوی خواستم بدانم شرایط این ورزش چطوره که با پیشنهاد مربی برای انجام آن مواجه شدم و این نقطه شروعی بود که ورزش را با تیر و کمان آغاز کنم بطوریکه با کمان آموزشی آموزشگاه حتی در مسافت ۳۰ متر نفر دوم شهر قدس شدم. بعد از مدتی قریب ۴ ماه خودم یک کمان نیمه حرفه‌ای تهیه و یکسالی هم در مسابقات شرکت کردم. تا اینکه یک روز یکی از بچه‌ها در مورد کوهنوردی و صخره نوردی صحبت می‌کرد منم از شرایط کلاس‌های صخره نوردی برای پسرم سوال کردم و ایشان گفت برای خانم‌ها هم هست در این بین یکی از خانم‌های گروه گفت تو که توان کوهنوردی نداری همین حرف او باعث شد به این ورزش ترغیب شوم. در مسافرتی که به بدره داشتم بچه‌های هیئت کوهنوردی برای فتح قله کانی صیفی ازم دعوت کردند اما با مخالفت برادرم و اقوام منصرف شدم. به تدریج تمرینات تئوری را با دو روز در هفته شروع کردم و برای اولین بار قله ۲۵۰۰ متری بند عیش تهران با کمترین تجهیزات فتح کردم که باعث تعجب همگان شد.
-چه دوره‌های آموزشی دیدید و ورزش کوهنوردی چه جور ورزشی است:
درحال حاضر مشغول طی دوره‌های کوهنوردی برای گرفتن مدرک مربیگری کوهپیمایی و راهنمای کوهستان هستم که تا حالا کلاسهای کوهپیمایی، پزشکی کوهستان، نجات و جستجو در کوهستان، محیط زیست کوهستان، برف و یخ مقدماتی و سنگ نوردی مقدماتی را گذرونده‌ام، در هفته یک روز تمرین سنگنوردی در سالن دارم و آخر هفته‌ها هم حتماً یه قله در برنامه‌هام هست مگر اینکه با دوره‌های کوهنوردیم تداخل داشته باشد.
و اما ورزش کوهنوردی در عین جذابیت‌های خاص خود یکی از سخت‌ترین و حرفه‌ای‌ترین ورزش‌های دنیاست و از نظر سختی، سنگینی و خطرآفرین اگر با ورزشی مثل فوتبال مقایسه کنیم یک فوتبالیست حرفه‌ای در طول نود دقیقه نهایتاً تا ۷ کیلومتر در زمین فعالیت دارد ولی یه کوهنورد در بعضی پیمایش‌ها در یک روز حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر پیمایش دارد آنهم با کوله‌ای که حداقل ۱۰ کیلو وزنش هست ولی با همه‌ی سختی‌ها و مشقت‌های آن لحظاتی در کوهستان هست مثل طلوع آفتاب از پس قله‌های بلند که به جرأت می‌توان گفت در هیچ جایی نمی‌توان دید.
- تاکنون چه قله‌هایی را فتح کردید:
من کوهنوردی را بطور حرفه‌ای از اردیبهشت ۹۸ شروع کردم و تا کنون قله‌های شاخصی را صعود کردم که از جمله آنها می‌توان به ۶ تا از قله‌های طرح سیمرغ مثل بلقیس در زنجان، کمال و اورین آذربایجان غربی و شرقی، دماوند مازندران، پراو کرمانشاه، کینو خوزستان و همچنین توچال، کهار، کرچان، هزاربند، اشکدر و  اشاره کرد که اکثراً بالای ۳۸۰۰ متر ارتفاع داشتند.
- با توجه به بزرگ شدن در خانواده‌ای مردسالار و سنتی چه مشکلاتی سد راه شما برای ورزش کردن بود:
به نکته‌ی خوبی اشاره کردید ورزش کردن برای یک زن بزرگ شده در جامعه‎‌ی سنتی خیلی سخت است حتی سخت‌تر از فتح یه قله در فصل زمستان ولی من برای هدفی که داشتم جنگیدم و خوشبختانه با توجه به پشتکار و توانایی که دارم همه تقریباً تسلیم شدند و کوتاه آمدند ناگفته نماند کورد بودن یک مزیت برایم بود زیرا کوردها ذاتاً کوهنورد و با کوهنوردی مشکلی ندارند. مشوق اصلی من شوهرم بود که همه جوره حمایتم کرده و تنها نیازم یک اسپانسر است که حمایت مالیم کند.
- ورزش کوهنوردی چه تأثیری بر زندگی شما داشته:
ورزش کوهنوردی از جهاتی شبیه زندگی است مثلاً گاهی به صخره‌ای سخت و بد راه بر می‌خوری برای عبور از آن باید آن را دور زد سختی‌های زندگی هم چنین هستند و نباید در برابر آنها کوتاه آمد همچنین کوه برخلاف ظاهرش آرامش خاصی دارد و به آدمی آرامش و صبر می‌دهد....
...... من خودم در زندگی خیلی عجول و هیجانی بودم کوه تأثیرات بسیار مثبتی از این بابت بر من گذاشت و از طرفی در کوهستان عجله و عدم آرامش عواقب بدی در پی دارد.
- چه پیشنهاد برای ورزش کردن بانوان دارید:
واقعیت امر من خودم تا دو سال پیش هیچگونه فعالیت ورزسی نداشتم و همانطور که اشاره کردم یک اتفاق ساده مرا به سمت ورزش سوق داد الانم اعتقاد دارم ورزش برای بانوان بسیار ضروری بوده چرا که از نظر روحی و روانی و نیز آمادگی جسمانی تأثیر مستقیمی بر سلامتی آنها دارد و با بالا رفتن سن بدن تحلیل رفته و نیاز هست که ما حداقل یه ورزش سبک و تمرینات روزانه داشته باشیم خیلی از خانم‌ها فکر می‌کنند کار خونه و اداره‌ی زندگی یک فعالیت ورزشی محسوب میشه در صورتی که ابداً اینطور نیست، لذا پیشنهاد می‌کنم در هر سنی و شرایطی که هستند حتماً یک فعالیت ورزشی را ولو یک روز در میان حداقل یکساعت تمرین داشته باشند.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 181 تاريخ : پنجشنبه 14 آذر 1398 ساعت: 1:11