اخبار1194

ساخت وبلاگ

الزام حرف زدن بنزینی با مردم

نشست تخصصی «بررسی تبعات اجتماعی اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و راه­های کاهش تنش میان مردم و دولت» در تاریخ ۱۳۹۸.۰۵.۱۵ یعنی 457 روز پیش از اعلام ناگهانی افزایش قیمت بنزین در آبان امسال در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد. گزارش پیش رو جمع‌بندی نکات مطرح‌شده در نشست مذکور است که منتشر می‌شود. 
جامعه ‌ ایران ساختار اجتماعی پیچیده ای دارد و به علت فقر سرمایه اجتماعی، عکس ‌العمل جامعه در برابر اصلاحات ساختاری در حوزه های اقتصادی به‌آسانی پیش‌بینی‌پذیر نیست. گزاف نیست اگر بگوییم اصلاح قیمت حامل‌های انرژی یکی از بزرگ‌ترین اصلاحات اقتصادی کشور است و به‌طور یقین تأثیراتی وسیع بر بخش‌های سیاسی و اجتماعی کشور خواهد داشت.   اجماع میان مسئولان و نخبگان؛ اجماع میان مسئولان و نخبگان، تضمین­‌کننده انتخاب صحیح و موفقیت طرح است. پس لازم است میان مسئولان حاکمیتی و جامعه نخبگان بر سر چگونگی این اصلاحات توافق حاصل گردد. تا در صورت داشتن تبعات منفی در سطوح اقتصادی و سیاسی، سرمایه اجتماعی دولت کاهش پیدا نکند.  آغاز اصلاحات ساختاری همه‌جانبه؛ ایران نیاز به اصلاحات ساختاری همه­‌جانبه­‌ی اقتصادی مانند اصلاح نظام بانکی، مالیاتی و ... دارد و تنها اصلاح نظام یارانه­ حامل­‌های انرژی نمی­‌تواند برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور کافی باشد. بنابراین دولت در وهله اول باید توان پاسخ‌گویی به این سؤال جامعه را داشته باشد که چرا می‌خواهد اصلاحات ساختاری را از حامل‌های انرژی شروع کند و از تأثیرات مثبت این اصلاح بر دیگر حوزه­‌های اقتصادی با مردم سخن گوید و درنهایت یادآور شود که اصلاحات دیگر حوزه‌های اقتصادی نیز با جدیت در دستور کار دولت است.    لزوم گفتگو با مردم؛ لازم است قبل از اجرای هر طرحی پیرامون اصلاح یارانه­ حامل‌های انرژی، طرح مسئله­‌ای از طرف دولت برای مردم دراین‌باره صورت گیرد و دولت به تبیین طرح مد نظر خود بپردازد. باید اهداف چندجانبه این اصلاحات از قبیل استفاده بهینه از فرآورده­‌های انرژی سوخت­‌های فسیلی، افزایش بهره­‌وری و رقابت­‌پذیری صنایع تولیدی و خدماتی، افزایش منابع در اختیار دولت برای انجام وظایف اساسی همچون تأمین زیرساخت­‌ها و کالاهای عمومی، حفظ محیط‌زیست، افزایش رفاه خانوار و کاهش انگیزه­‌های قاچاق سوخت برای مردم تشریح شود.
    افزایش سرمایه اجتماعی؛ همچنین ضروری است دولت به سراغ افزایش سرمایه اجتماعی رود به این صورت که مخالفان و ذی‌نفعان عدم اجرای طرح‌های مربوط به اصلاح یارانه حامل‌های انرژی را به مردم معرفی کند و از آن‌ها بخواهد دلایل عدم موافقت خود را در جامعه مطرح کنند. پس به این صورت منافع مشروع و نامشروع حاصل از یارانه حامل‌های انرژی تفکیک و به مردم معرفی ‌شود. به‌علاوه در طی گفتگو و تعامل با جامعه نه‌تنها زمان کافی برای اقدام در اختیار دولت قرار می‌گیرد بلکه طرحی با کمترین تبعات اجتماعی از دل گفتگو با مردم انتخاب خواهد شد. تنها در این صورت است که دولت حداقل هزینه تبعات اجتماعی را می‌پردازد. البته لازم به ذکر است که دولت باید آمادگی پذیرش سطحی از بی‌ثباتی بعد از اصلاح قیمتی حامل‌های انرژی را داشته باشد. دستاورد ملموس برای مردم؛ دولت برای اجرای چنین اصلاحاتی نیاز دارد در ابتدا سرمایه اجتماعی خود و اعتماد مردم را بالا برد. مردم باید احساس کنند که گیرنده اصلی عواید اصلاح یارانه حامل‌های انرژی هستند و این اصلاحات به افزایش رفاه آن‌ها ختم خواهد شد. تنها در این صورت است که دولت می‌تواند مردم را با خود برای شروع این اصلاحات همراه کند.   شفافیت؛ طرح انتخابی دولت برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید با کاهش حداکثری مداخله دولت در نظام قیمت­‌گذاری بازار حامل­‌های انرژی همراه باشد. همچنین باید عواید حاصل از آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی به‌صورت روشن برای مردم مشخص باشد که صرف چه چیزی خواهد شد


معاون وزیر اقتصاد و دارایی:

بهبود فضای کسب و کار از اولویت های وزارت اقتصاد است

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بهبود فضای کسب و کار از اولویت های وزارت اقتصاد است و باید دستگاه‌های های تابعه این وزارتخانه در راستای بهبود این رویه از اقتصادهای نوین جهانی متناسب با شرایط و نیازهای کشور الگو بگیرند. 
«عباس معمارنژاد» در نشست شورای هماهنگی بانک‌ها و بیمه‌های استان با بیان اینکه تحول دیجیتال باید در سیستم‌های اقتصادی پیگیری شود و در این راستا باید آموزش های لازم ارائه شود، اظهار کرد: در دیجیتال سازی باید هر سازمان مدل کسب و کار خود را تبیین، ساده سازی و مستندسازی و از فناروی‌های نوین در راستای خدمات‌رسانی به مردم به استفاده کند.
وی گفت:  اصلاح فرآیندها سودآوری را برای بانک‌ها و بیمه‌ها بیشتر و بسیاری از هزینه های جاری آنها را حذف می کند، بنابراین تحول دیجیتال در راستای اقتصاد هوشمند نیاز ضروری جامعه است که باید انجام شود.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: بهبود فضای کسب و کار از اولویت های وزارت اقتصاد است و باید دستگاه‌های های تابعه این وزارتخانه در راستای بهبود این رویه از اقتصادهای نوین جهانی متناسب با شرایط و نیازهای کشور الگو بگیرند.
معمارنژاد با تاکید بر اینکه تحول دیجیتال در راستای اقتصاد هوشمند نیاز امروز است و کارمندان بانک، گمرک و بیمه ها باید آموزش های تخصصی حوزه کاری خود را فرا بگیرند.
 


فرماندار دهلران:

انتخابات صحنه وفاق و همدلی ملی است

فرماندار دهلران گفت: انتخابات صحنه وفاق و همدلی ملی است و در این مسیر همه باید در راستای انتخاباتی باشکوه و در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی بیش از گذشته همت خود را معطوف کنند. 
«مجید عسگری» در نشست با ستاد انتخابات، هیات های نظارت و بازرسی شهرستان دهلران، اظهار کرد: در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با توجه به شرایط منطقه،بین المللی و راهبردهای نظام جلب مشارکت حداکثری از موضوعات مهمی است که باید مد نظر مجریان و دست اندرکاران انتخابات باشد.
وی انتخابات را عامل مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود دانست و افزود:مشارکت حداکثری از راهبردهای مهمی است که نظام آن را دنبال می کند و هر چه مشارکت بالاتر باشد دشمنان بیشتر مایوس خواهند شد.
فرماندار دهلران مشارکت حداکثری،سلامت و رقابت را از راهبردهای داخلی در امر انتخابات ذکر کرد و گفت:دشمنان نظام به عنوان بازیگران خارجی نیز موضوع متزلزل کردن نظام،دلسرد کردن مردم و مشارکت کمتر در انتخابات را دنبال می کنند.
عسگری با اشاره به هوشیاری و درایت مردم در همه ی عرصه ها و بویزه انتخابات افزود: دشمنان با ایجاد ترس و تهدید و فشار اقتصادی دنبال دلسرد کردن مردم هستند ولی مردم با هوشیاری و در راستای مهم بودن تعیین سرنوشت خود پیوسته مشارکتی بالا داشته و در این انتخابات نیز دشمنان را ناکام خواهند کرد و باردیگروحدت و انسجام و مشارکت حداکثری خودرا به نمایش خواهند گذاشت.
وی هیات های اجرایی،نظارت و بازرسی را مجریان و دست اندرکاران و امانتداران عرصه انتخابات دانست و تاکید کرد:این امانت را باید با رعایت قانون،تعامل و همگرایی،تلاش برای مشارکت حداکثری و رعایت اصل بی طرفی به سرمنزل مقصود برسانیم.
فرماندار دهلران با اشاره به قانون جدید انتخابات که به تائید شورای نگهبان نیز رسیده گفت:از ظرفیت های این قانون برگزاری انتخابات الکترونیک است که در قانون به رسمیت شناخته شده است و اگر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری توسط وزارت کشور فراهم شود این ظرفیت قانونی در اختیار است که از آن استفاده شود.
وی انتخابات باید به صحنه وفاق و همدلی ملی تبدیل شود و در این مسیر همه باید در راستای انتخاباتی باشکوه و در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی بیش از گذشته همت خود را معطوف کنند
 


جشن تولد ۹۱ سالگی استاد علی‌دوست فلاحتی برگزار شد

انجمن موسیقی استان ایلام میزبان جشن تولد ۹۱ سالگی استاد علیدوست فلاحتی نوازنده چیره دست «دوزله» بود. 
در این مراسم که با حضور جمعی از هنرمندان رشته های مختلف هنری برگزار شد، عمران خودآموز مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، جواد یعقوبی رییس انجمن موسیقی استان ایلام و مهدی صندوق آبادی رییس انجمن هنرهای تجسمی استان ایلام با تقدیم لوایح سپاس و هدیه از فلاحتی تجلیل کردند.
علیدوست فلاحتی در سال ۱۳۱۰ در ایلام متولد شد. او کارمند بازنشسته سازمان محیط زیست است و بیش از ۵۰ سال است که به نوازندگی «دوزله» همت گماشته‌است.
او دربارۀ چگونگی آشنایی خود با ساز دوزله این چنین می‌گوید: «هنگامی که کودک خردسالی بودم در مراسم جشنی صدای دوزله را شنیدم و به آن علاقه‌مند شدم هر جا که صدای دوزله می‌آمد به آنجا می‌رفتم تا شاید روش نواختن آن را بیاموزم.»
 وی کهنسال‌ترین نوازنده موسیقی نواحی حال حاضر ایران است.
برگزیدگی چهارمین جشنواره سراسری سرود و آهنگ‌های انقلابی، برگزیدگی دومین جشنواره موسیقی منطقه غرب کشور، برگزیدگی جشنواره موسیقی کردی و... در کارنامه فلاحتی می درخشد.
دوزله از سازهای بادی ایرانی است. دوزله‌سازی محلی و از انواع بادی‌های یک زبانه است. این ساز از دو نی که به موازات هم بسته و محکم شده‌اند، تشکیل شده‌است. بعضی از دوزله‌ها از جنس پر دال (نوعی پرنده شبیه به عقاب) یا استخوان قلم مرغان دیگر ساخته می‌شود. هر کدام از لوله‌ها دارای قمیشی یک زبانه و مستقل از یکدیگر هستند. در طول هر لوله شش سوراخ وجود دارد. سوراخ‌ها در طول دو لوله در کنار هم قرار می‌گیرند. انتهای پایینی لوله‌ها، باز است. دوزله در طول‌های مختلفی ساخته می‌شود که کوچکترین آن حدود ۲۲ سانتی‌متر و قطری حدود ۲ سانتی‌متر دارد.


رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام:

ارتباط فناورانه بین مجموعه‌های مختلف راه رونق کسب و کار است

رئیس جهاددانشگاهی ایلام گفت: ارتباط فناورانه و خلاقانه بین مجموعه‌های مختلف علمی و صنفی بسیاری از مشکلات موجود را در زمینه اشتغال و کسب و کار حل می‌کند. 
«سیدغلامرضا حسینی» در دیدار با رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، اظهار کرد: ارتباط جهاددانشگاهی با مجموعه نظام مهندسی کشاورزی می‌تواند ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ی استان را در زمینه کشاورزی بالفعل کند.
وی با بیان اینکه امروز دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی باید بتوانند با ارتباط فناورانه و خلاقانه با نهادهایی مانند جهاددانشگاهی علم و دانش خود را به جامعه منتقل کنند، گفت: برگزاری استارتاپ‌ها و رویدادها بهترین راه برای تحقق این امر مهم است.
رئیس جهاددانشگاهی استان ایلام به زنجیره دانش کشاورزی در جهاددانشگاهی در قالب پژوهشکده‌های مانند پژوهشکده گیاهان دارویی ، تصریح کرد: جهاددانشگاهی آماده هرگونه  همکاری با نظام مهندسی کشاورزی است.
حسینی تاکید کرد: ارتباط فناورانه و خلاقانه بین مجموعه‌های مختلف علمی و صنفی بسیاری از مشکلات موجود را در زمینه اشتغال حل می‌کند.
مهندس «عزت‌الله اکبرزاده» نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های جهاددانشگاهی در عرصه‌های مختلف ابراز امیدواری کرد این همکاری‌ها به توانمندی مهندسان جوان و دانشجویان کشاورزی  بینجامد.


گفت و گو با صادق اکبری به بهانه نمایش جدیدترین مجموعه آثار با عنوان «مشکات»

نقاش ایلامی آثاری را به نمایش گذاشته که دست‌مایه‌ی آن آیات ۳۵ تا ۳۸ در سوره مبارکه « نور» است. 
«صادق اکبری»، اظهار کرد: نقاشی به سبب، جذابیت‌های ذاتی خود، یعنی رنگ و نقش، دلبرانه‌ترین ابزار در ترویج ارزش‌های جامعه ایده آل با آرمان‌های الهی است.
وی گفت: در چنین جامعه‌ای انسان به کرامت مطلوب آفریدگار خود می‌رسد و هنرمند دیندار می‌تواند، به تبع بهره‌مندی از روح الهی، در وجود خویش تمام قد، حقایق زندگی را به زیباترین شکل، پیامبرانه القا کند.
اکبری با بیان اینکه در جامعه دین‌مدار، هنرمند آگاه به رسالت خویش می‌تواند پیام‌رسان حقایق دینی باشد و هنرش را به یمن دین متعالی سازد، ادامه داد: زمانی که اغراض موثق دینی از طریق نقش و رنگ و به تعبیری تصویر، پرداخت و بیان شود، ارتباطی حاصل می‌شود که هنرمند در ماموریت خود که رسیدن به عبودیت محض باری تعالی است، سربلند باشد و موجد فضایی تفکرانگیز برای مخاطبان هنر خویش باشد.
این هنرمند تصریح کرد:  هنرمند نقاش  بازآفرین حقایق هستی، به گونه‌ای زیبا و دلبرانه است و بدون اینکه از ماهیت حقایق بکاهد، مفاهیم و قاعده های پیچیده را تبیین و تفهیم می‌کند.
اکبری ادامه داد: در این میان قرآن به عنوان بزرگترین اثر در زمینه تعلیم و تربیت انسان صالح و منشاء تبلور زیباترین جلوه‌های هنری، منبعی الهام بخش و بی‌بدیل  برای هنرمند مومن به ارزش‌های دینی است و می‌تواند به مدد آن برای تعالی و تبرک اندیشه و احساس خویش، زلال‌ترین آثار را خلق کند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان نهادهای فرهنگی و هنری در جامعه اسلامی نباید از تاثیر شگرف هنر، در ارائه حقایق و معارف دینی غافل شوند، ادامه داد: هنر می‌تواند زبان رسای معارف الهی باشد و تاریخ انقلاب اسلامی گواه توانمندی هنر در ابلاغ پیام های دینی است.
 اکبری با بیان اینکه نقاشی زبان مشترک ملت هاست و نیارمند ترجمه نیست و معرف تمدن، فرهنگ، اخلاق و ویژگی های ملی در ارتباطات جهانی است، گفت: در مجموعه «مشکات» تمام تلاشم بهره مندی از مفاهیم متعالی قرآن بوده است، «مشکات» مجموعه آثاری است که محصول اندیشه و تأمل و میزان فهم و برداشتم در آیات ۳۵ تا ۳۸ در سوره مبارکه « نور» در قرآن کریم بوده است، که امیدوارم توانسته باشم آن را با مخاطبانم به اشتراک بگذارم.
«چشم‌های محسن» و «وعده‌ی صادق» از جمله تابلوهای صادق اکبری است که اخیرا رونمایی شده است.
این نمایشگاه تا 14 آذر از ساعت 16 تا 18 در مجتمع فرهنگی هنری ایلام در خیابان پیروزی پذیرای نگاه علاقمندان است

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 184 تاريخ : پنجشنبه 14 آذر 1398 ساعت: 1:11