مهارت های سبک زندگی و شناخت تغذیه سالم برای پیشگیری از بیماری ها

ساخت وبلاگ

مهارت, های سبک زندگی, و شناخت, تغذیه, سالم برای پیشگیری, از بیماری, ها

دکتر شیما سادات هاشمی

در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مربوط به تغذیه,، قحطی و کمبود مواد غذایی لازم برای سوخت ‌و ساز بدن است. با این وجود، سوءتغذیه, در همۀ کشورهای جهان با نمودهای گوناگون، هم چون چاقی، بدخوری یا کم‌خوری دیده می‌شود.  از مهم‌ترین دلایل سوءتغذیه, در جهان، می‌توان کمبود مواد غذایی و کیفیت نامناسب آن‌ها را نام برد. قحطی‌ها، کمبود آب و خشکی، جنگ‌ها و آفات محصولات کشاورزی موجب تشدید این امور می‌شوند. افزایش جمعیت، گسترش بیابان‌ها، فقر و رژیم غذایی نادرست به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش ایفا می‌کنند. تغذیه, مناسب به طول عمر و سلامت جسم و روح انسان کمک می کند و می تواند در بهبود تندرستی یا به خطر افتادن آن موثر باشد. 
سبک زندگي، به روش زندگي مردم و بازتابي کامل از ارزش های اجتماعي، و طرز برخورد و فعالیت ها اشاره دارد، و هم چنین ترکیبي از الگوهای رفتاری و عادات فردی در سراسر زندگي است، که در پي فرآیند جامعه پذیری به وجود آمده است. بنابراین سبک زندگي، از آن جایي که در هر لحظه زندگي بشری موثر است، بي تردید بر روی جنبه های سلامتي نقش بسزایي دارد. تغذیه, صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را مؤثر می‌سازد بلکه به تندرستی و طول عمر می‌انجامد.
طبق نظر کارشناسان، سبک زندگی, جامعه ایران تغییر کرده، و به همین دلیل الگوی تغذیه, آن ها نیز تغییر نموده و الگوی تغذیه, ایران، ناسالم و نا مطلوب است. 
تغذیه, و عادات غذایي ناصحیح مي تواند منجر به اختلال در رشد جسمي، افت تحصیلي و کاهش میزان یادگیری دانش آموزان گردد. افراد سالم باید به نوبه خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از ابتلا به سوءتغذیه, مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.
هم چنین سوءتغذیه موجب بروز بیماری,‌ها و اختلالاتی در سیستم ایمنی و گوارش بدن می‌شود، که جذب برخی از مواد غذایی لازم برای متابولیسم بدن را دچار مشکل می‌کند. 
کم خونی دختران نوجوان و زنان نیز یکی دیگر از پیامدهای این مساله است که زمینه ساز مشکلات متعدد مادران و کودکان آینده در طولانی مدت خواهد بود. 
سبک زندگی,، بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیار زیادی دارد. برای تقویت سیستم ایمنی باید از میوه‌، سبزیجات و غلات زیاد استفاده نمود. ورزش، کنترل فشار خون، نگه داشتن وزن در محدوده سلامت، خواب کافی و بهداشت عمومی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه داشت و هشدار درباره عدم استعمال دخانیات و عدم استفاده از  مصرف چربی اشباع شده را باید جدّی گرفت.
بین عادات تغذیه و سبک زندگی, ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. معمولا عادات تغذیه به سبک زندگی, بستگی دارند، گاهی نیز عادات تغذیه، سبک زندگی, فرد را تعیین می کنند. وقتی صحبت از زندگی, بهتر باشد، سبک زندگی, است که نقش اصلی را ایفا می کند؛ مثلا صرف غذا در منزل یا بیرون از منزل، به وسیله سبک زندگی, تعیین می شود . منظور از تغذیه سالم، تلاش برای پیروی از یک رژیم غذایی حاوی مواد مغذّی است؛ به دلیل این که افکار ما، در خصوص سلامتی، طبق یافته های جدید دانشمندان در علم تغذیه، و هم چنین بررسی های شخصی و فرهنگی مدام در حال تغییر است، بر این اساس، استانداردهای تغذیه سالم بین افراد مختلف، با هم تفاوت دارد. 
تغذیه مناسب و متنوّع و انجام رفتارهای بهداشتي سالم، از اساسي ترین پایه های سلامت دانش آموزان به حساب می آید. برنامه ریزی صحیح و طراحي برنامه های آموزشي مناسب در جهت پرهیز از غذاهای آماده، بي کیفیت و سرشار از چربي و نمک و بطور کلي شیوه زندگي سالم و بهداشت فردی برای دانش آموزان ضروری هست. تغذیه مناسب در دانش آموزان نوجوان، مي تواند کیفیت و کمیت رشد آن ها را تحت تاثیر قراردهد؛ و در مقابل، تغذیه و عادات غذایي ناصحیح مي تواند منجر به اختلال در رشد جسمي، افت تحصیلي و کاهش میزان یادگیری دانش آموزان گردد. از آن جا که بیشترین میانگین الگوی سالم غذایي در بین نسل بزرگسال است و کمترین میانگین در بین نسل جوان قرار دارد، لذا باید به تغذیه جوانان توجه داشته باشیم. سلامتیان را آرزومندم!

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 201 تاريخ : شنبه 9 آذر 1398 ساعت: 15:21