آسیب شناسی فضای رسانه استان ایلام

ساخت وبلاگ

آسیب شناسی فضای رسانه استان ایلام

این‌روزها فضای مجازی و رسانه استان ایلام با مشکلات عدیده‌ای از جمله عدم حرفه‌ای‌گری مواجه است، این موضوع باعث شد تا میزگردی با عنوان «آسیب شناسی فضای رسانه استان ایلام» با حضور صاحب‌نظران رسانه‌ای در خبرگزاری فارس تشکیل شود. 
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، طی سال‌های اخیر شاهد ورود افرادی به فضای رسانه‌ای استان ایلام بوده‌ایم که بدون هیچ تجربه و دانش رسانه‌ای هم اکنون مشغول فعالیت هستند که صرف نظر از تنزل محتوای مطالب رسانه مانع ورود افراد صاحب نظر به این عرصه شده‌اند.
بر همین اساس با حضور تعدادی از اصحاب رسانه میزگردی با عنوان «آسیب شناسی فضای رسانه استان ایلام» در خبرگزاری فارس برگزار شد.
عدم رشد فضای رسانه‌ای استان
عبدالحمید کرمی رئیس خانه مطبوعات استان ایلام نیز در این خصوص گفت: ورود افراد بی‌تجربه به رسانه استان از اصلی‌ترین مشکلاتی است که نیاز به پیگیری دارد.
وی افزود: فضای رسانه‌ای استان به اندازه ظرفیت‌ها امروز رشد نکرده است که باید به این مهم توجه شود و از اساتید و افراد توانا در این زمینه استفاده شود.
این پیشکسوت رسانه به تاثیر فضای رسانه‌ای استان در معرفی مرز مهران در کشور اشاره کرد و گفت: ورود میلیونها زایر به استان ایلام نتیجه زحمات افرادی است که برای معرفی این مرز در رسانه ها تلاش کردند.
رئیس خانه مطبوعات استان ایلام خاطرنشان کرد: در حق مطبوعات محلی که فعالیت دارند ظلمی فاحش شده است. برخی از مطبوعات فعالیتی ندارند و تنها مرجع درج آگهی‌ها شده‌اند.
وی تصریح کرد: برخی از هفته‌نامه‌ها مرگشان فرا رسیده چرا که عدم توزیع عادلانه آگهی‌ها آنان را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده است.
کرمی عنوان کرد: معضل اصلی ما روزنامه‌های سراسری است، روزنامه‌هایی که مجوز آنها بی‌گدار صادر می‌شود و تمامی آگهی‌ها را مصادره کرده‌اند.
وی افزود: ما به قدر ظرفیت‌های زمانی، عصر ارتباطات و دیجیتال و... به آن اندازه رشد نکرده‌ایم، ما طیف وسیعی از خبرنگاران حرفه‌ای و دغدغه‌مندان را داریم که بایستی به این عرصه ورود کنند و فضا تطهیر شود.
این فعال رسانه یادآور شد. مهمترین کارکرد رسانه‌های مجازی تملق و فردگرای است، رسانه‌ها باید با آمد و رفت دولت‌ها نلرزند و جایگاه رفیع رسانه‌ای خود را حفظ کنند.
عمده مشکلات فضای رسانه‌ای در استان
سامی شهبازی دبیر بسیج رسانه استان ایلام در این‌باره گفت: از دید صاحب‌نظران مطبوعات محلی یکی از مهمترین نشریات کشور به شمار می‌آیند زیرا به مشکلات منطقه‌ها، شهرستانها و روستاها می‌پردازند در حالی‌که رسانه‌های سطح کلان و صدا و سیما بیشتر به مباحث حزبی، سیاسی و... پرداخته می‌شود.
وی افزود: متاسفانه هفته نامه‌های محلی با مشکلات بسیاری از جمله گرانی کاغذ، چاپ، بیمه و… مواجه‌اند و همین امر سبب شده اکثر هفته‌نامه‌ها به جذب آگهی و تبلیغات روی بیاورند و تنها به چاپ چند خبر کلیشه‌ای اکتفا کنند.
این فعال رسانه‌ای در ادامه اظهار کرد: یکی از مشکلات فضای رسانه‌ای استان ورود افراد غیرحرفه‌ای به فضای رسانه است که این امر ارزش رسانه را زیر سوال می‌برد.
دبیر بسیج رسانه استان ایلام با بیان اینکه ارشاد اسلامی ایلام به‌عنوان یکی از ضعیف‌ترین اداراتی است که پس از انقلاب اسلامی فعالیت داشته است و هیچ نظارتی از سوی این اداره انجام نمی‌شود‌، ادامه داد: هفته نامه‌های استان مانند بیماری است که توان نفس کشیدن ندارد و هیچ چشم انداز مثبتی را نمی‌توان برای فضای رسانه‌ای استان پیش‌بینی کرد.
این فعال رسانه‌ای با بیان اینکه فضای مجازی نیز به یک معضل برای رسانه‌ها از جمله روزنامه، هفته‌نامه، خبرگزاری‌ها و... تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: ضروری است جلسه‌ای جهت رفع مشکلات رسانه‌ها توسط نمایندگان استان، استاندار، مدبرکل ارشاد، نماینده ولی فقیه برگزار شود تا فضای رسانه‌ای استان پتانسیل از دست رفته خود را بازیابد.
ضعف تولید محتوای نشریات استان
رضا میرزاد مسوول خبرگزاری تسنیم در استان ایلام نیز در این باره گفت: مشکلات رسانه‌های استان نشات گرفته از مشکلات رسانه‌های کشوری است و اصلی‌ترین رنج مطبوعات نبود محتواست، زیرا زمانی که محتوا نباشد مخاطب به سمت رسانه‌هایی پیش می‌رود که تولید محتوا می‌کنند.
وی افزود: متاسفانه در نشریات مکتوب و فضای مجازی استان هم اکنون تولید محتوا وجود ندارد و رسانه‌های استان بیشتر به اخبار کلیشه‌ای و انتقادهای گذرا می‌پردازند.
مسوول خبرگزاری تسنیم در استان ایلام ادامه داد: ظهور فضای مجازی سبب شده برخی افراد ادعای خبرنگاری و روزنامه‌نگاری داشته باشند و با توجه به اینکه این افراد توانسته‌اند مخاطبانی را با خود همراه سازند مسوولان نیز به این کانال‌های خبری توجه بیشتری دارند تا رسانه‌های رسمی.
این فعال رسانه با بیان اینکه خوشبختانه وحدت مطلوبی بین رسانه‌های استان وجود دارد عنوان کرد: به جهت تاثیرگذاری رسانه‌های استان به هم افزایی و همپوشانی نیاز داریم.
میرزاد ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات عدیده فضای رسانه در ایلام بحث درآمد است، متاسفانه رسانه‌های غیر ایلامی به این استان وارد می‌شوند و حتی به آگهی‌ها نیز رحم نمی‌کنند. این درحالی است که رسانه‌های ایلامی از آگهی‌ها مناقصات و... بی‌نصیب هستند.
این فعال رسانه ادامه داد: متاسفانه برخی افراد در فضای تلگرامی خبربیار هستند و هیچ نشانی از خبرنگاری ندارند، در ایلام به نسبت جمعیت رسانه‌ای ها به ندرت خبرنگار وجود دارد.
ورود افراد ناوارد به فضای رسانه‌ای استان
علی اصغر اسدی مسوول خبرگزاری تابناک در ایلام نیز به نبود نظارت بر رسانه‌های استان و ورود افراد ناوارد به این عرصه اشاره کرد و گفت: رسانه در عصر حاضر از اهمیت بالایی برخوردار است و باید از فضای رسانه‌ای به نحو احسن استفاده شود.
وی در ادامه به عمده مشکلات رسانه‌های استان اشاره کرد و افزود: یکی از اساسی‌ترین مشکلات رسانه عامل نبودن آنهاست؛ رسانه‌ها باید خود عامل باشند تا بتوانند به امر به معروف و نهی از منکر مسوولان بپردازند.
این فعال رسانه با بیان اینکه برخی رسانه‌های مجازی و تلگرامی برای جذب مخاطب به دروغ پراکنی، چاپلوسی، افراط و تفریط روی می‌آوند، تصریح کرد: این موارد یکی از خطرات اصلی است که رسانه‌ها و ذات اصلی رسانه را مورد تهدید قرار می‌دهد‌.
اسدی با اشاره به اینکه برخی همکاران رسانه به تمایز بین نقد و تخریب آگاهی ندارند و به بهانه نقد به تخریب برخی اشخاص می‌پردازند، خاطر نشان کرد: هرگاه نقدی صورت گرفت باید برای سازنده بودن آن راهکاری را نیز ارائه دهیم وگرنه نقد ما به بیراهه خواهد رفت.
وی یادآور شد: برای رسانه‌های تلگرامی مجازی منافع و چهارچوب‌های جدیدی تعریف شده است و برای شناخت رسانه‌ی خود متاسفانه به دروغ‌پراکنی روی می‌آورد.
لزوم مطالبه‌گری رسانه‌ها
حسن نجفی فعال رسانه نیز در این میزگرد خاطرنشان کرد: نداشتن سواد رسانه‌ای از دیگر مشکلاتی است که برخی افراد رسانه به آن دچار هستند که دلیل اصلی این موضوع عدم ارائه آموزش لازم و صحیح است که این امر سبب تولید اخبار بی‌محتوا شده است و اکثر رسانه‌ها به سمت مداحی‌گری سوق یافته‌اند تا مطالبه‌گری.
وی افزود: یکی از تبعاتی که عدم مطالبه‌گری رسانه‌ها در پی داشته تکمیل نشدن برخی طرح ها از جمله پروژه راهسازی ایلام _مهران است که پس از گذشت چندین سال کماکان به سرانجام نرسیده است.
این فعال رسانه تصریح کرد: ضمن اینکه رسانه‌های مکتوب قدرت خاص خود را دارند باید بپذیریم که دنیا به سمت دیجیتالی شدن می‌رود. فضای رسانه‌ای استان باید به سمت اصلاح شدن پیش‌رود و یک‌سری از افرادی که سواد رسانه‌ای کافی ندارند از این عرصه خارج شوند.
نجفی ادامه داد: برگزاری کلاس‌های سواد فضای مجازی یکی از مهمترین عواملی است که در روند بهبود رسانه‌های ایلام موثر است.
عدم حضور رسانه‌های شناسنامه‌دار در فضای مجازی یک آسیب است
ایرج مقدم دیگر فعال فضای مجازی در این میزگرد گفت: رسانه‌های مکتوب قدیمی و معتبر اگر هم‌اکنون در فضای مجازی فعالیت داشتند، به رسانه‌ها و کانالهای بی‌نشان امروزی اجازه جولان داده نمی‌شد.
وی افزود: از طرفی عدم فعالیت مناسب رسانه‌های معتبر در فضای مجازی بخصوص تلگرام در ایلام نیز باعث شده تا کسانی‌که تخصص کافی ندارند این فضا را در دست بگیرند.
این فعال رسانه ادامه داد: معتقدم اگر در آینده پیامرسانی مانند تلگرام حذف شود ما هیچ‌گاه به عقب باز نخواهیم گشت و جایگزینی پیشرفته‌تر خواهد آمد.
مقدم تصریح کرد: باید تغییرات را در دیجیتالیزه شدن بپذیریم و همگام با آن این فضا را بشناسیم و در مقابل آسیب‌های آن جلوگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ناچاریم به سمت فضای مجازی برویم، تمام وقایع مهم جهان در فضای مجازی رقم می‌خورد، هنوز دیر نشده و رسانه‌های معتبر باید به فضای مجازی ورود کنند. متاسفانه دیده شده که برخی از افراد معلوم‌الحال در فضای مجازی مدیران را تهدید می‌کنند.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 184 تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت: 11:12