«درسی از امام محمد باقر(ع)»

ساخت وبلاگ

«درسی از امام محمد باقر(ع)»


نویسنده: احمد لطفی
دنیای امروز پر از دغدغه هاست، هر فردی  به دلیل ضرورت های زندگی، ناچار است با همنوعانش در تعامل و ارتباط باشد. به همین دلیل اصطکاکها، مقایسه ها چشم هم چشمی ها، برخورداری از مواهب دنیا و رقابت برای رسیدن به خواسته ها ، و... همه موجب ایجاد و تجربه های تلخ و شیرینی هستند. روز مرگی در زندگی،  و رسیدن به  خواسته های نفسانی، همه به نوعی غفلت از احساسات و انرژی های باطنی و معنوی ، ما را به پرخاشگری و عصبانیت، و نقد و نکوهش و  ...وا می دارند.گرچه خلوت با خود، و تفکر در باره ی کردارمان ، و نقد عالمانه ی خویش،  کلید موفقیت و کسب انرژی های مثبت می باشند.
حضرت امام محمد باقر(ع) سالها پیش در قالب پنج سفارش، چنین فرموده است؛
شما را به پنج چیز سفارش می‌کنم:
اگر به تو ستم کردند، ستم نکن
اگر به تو خیانت کردند، خیانت مکن
اگر تکذیبت کردند، خشمگین نشو
اگر از تو تعریف کردند، شاد مشو
و اگر نکوهشت کردند، بیتابی مکن.
(بحارالانوار، جلد ۷۵ ، صفحه ۱۶۷)
سخنان آموزنده و سرتاسر صلح آمیز آن حضرت تساهل و عرفان ناب را به بشریت عرضه نموده است ، که  رفتار غلط دیگران را نباید با رفتار مشابه پاسخ داد، از طرفی نیز گرگ نفس را باید مهار نمود ، و درودها و نکوهشهای دیگران نباید ما را از مسیر تعادل و شخصیت متعادل خارج کند.
امام پنجم شیعیان جهان،  ما را به اخلاق متعالی  اسلام ناب محمدی(ص) دعوت فرموده است، که  اگر مورد ستم و خیانت و تکذیب واقع شدید ، چنین رفتاری ما را به ستم و خیانت و خشم مواجه نکند.از جهت دیگر اگر دیگران مدحمان کردند، شاد نشویم، چون احتمال هست مورد ذم واقع شویم و یا تعریف دیگران ازما دقیق و راستین نباشد. ونباید تعاریف  دیگران بسان زهر بر جان ما ریخته شود، و ما دچار خود بزرگ بینی شویم ، زیرا که  خود برتر  بینی،  یک مرض روحی و اخلاقی و روانی است. در نکوهشها  نیز نباید ما بیتابی کرده، و ناراحت شویم.  وخدای نکرده،   در پاسخ نکوهشگران عملی عجولانه و غیر عاقلانه انجام دهیم.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : peikeilama بازدید : 191 تاريخ : دوشنبه 27 اسفند 1397 ساعت: 11:30