اخبار 1332

ساخت وبلاگ

دکتر سلام امینی، نماینده استان در مجلس شورای اسلامی:

مهندس مروارید برای ایلام و ایلامی، یک فرصت ارزشمند است

برای دومین بار بود که جناب آقای امینی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی مهمان اهالی رسانه استان بود در این نشست صمیمی که با حضور اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات، جمعی از خبرنگاران و مدیرکل و معاونت اداره کل ارشاد اسلامی استان ایلام در محل سالن جلسات مجتمع فرهنگی هنری ارشاد برگزار شد ابتدا آقای عبدالحمید کرمی رئیس خانه مطبوعات استان ضمن تبرک دهه امامت و ولایت و عرض خیرمقدم مشکلات و خواسته های اهالی مطبوعات و رسانه های را مطرح کردند وی با اشاره به رسالت نمایندگی و جایگاه مجلس اظهار داشتند که امیدواریم نمایندگان محترم استان شأن و جایگاه نمایندگی را با هیچ منصب و مقام دیگری معامله نکنند و وکالت مردم و خدمت بی منت به آنان را سرلوحه کار خود قرار دهند.
رئیس خانه مطبوعات در ادامه از نماینده مردم استان در مجلس خواست نسبت به یارانه رسانه ها بیمه، خبرنگاران، مسکن و دیگر تسهیلات پیگیری های لازم را به عمل آورد.
سپس هر یک از اعضای حاضر در این نشست به طرح نظرات و سوالات خود پرداختند که در ادامه جناب آقای امینی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی به این سوالات پاسخ دادند.
سلام امینی در پاسخ به عملکرد استاندار ایلام و ابقای وی برای چهار سال آینده اظهار داشت: هر انسانی که کار انجام دهد مورد نقد قرار می‌گیرد، استاندار ایلام به تناسب بودجه و منابعی که در اختیار داشته است زحمت‌های زیادی را برای استان کشیده است و قطعاً مورد نقد قرار می‌گیرد اما این دلیل نمی شود که کارهای ایشان را نادیده بگیریم. برای استاندار هم سه گزینه داریم که یا ایشان را منزوی کنیم، یا تثبیت کنیم و یا ترفیع بگیرد، آقای مروارید چهار سال است که بر مسند استانداری ایلام است و جایگاه بسیار خوبی را در میان دولت و وزرا دارد و در سطح ملّی شخصیتی شناخته شده است که برای ایلام و ایلامی، یک فرصت ارزشمند است. مروارید برای استان ایلام یک سرمایه بسیار خوبی است که باید قدر آن را بدانیم و انسان عاقل این سرمایه را دور نمی‌اندازد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره وضعیت صنعت استان گفت: ما در زمینه صنعت، معدن و تجارت مشکلات فرهنگی داریم، ما با سرمایه‌هایی که در استان وجود دارد نمی‌دانیم چگونه برخورد کنیم و بهره‌برداری لازم را از آن نداریم، اگر برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم و آینده‌نگر نیز باشیم از این فرصت‌ها و سرمایه‌های استان بهره لازم را خواهیم برد و برای آیندگان نیز ثروت ملّی به جا می‌گذاریم. در شهرک صنعتی هم بیشتر کارخانه‌ها تعطیل هستند و اعتبارات لازم را هم نداریم که آنها را راه‌اندازی کنیم، البته مسئولین هم قول افزایش بودجه را نسبت به سال گذشته داده‌اند. بحث دیگری هم که هست وجود نیروهای غیربومی در استان است، در بخش نیروهای نفت و گاز 63 درصد نیروی غیربومی مشغول به کار هستند و فقط 37 درصد نیروی بومی داریم که ما در تلاش هستیم که آمار نیروهای بومی را افزایش دهیم.
در حوزه صنعت هم باید صادقانه گفت که وضعیت مناسبی نداریم و بیشتر کارخانه های ما تعطیل هستند و باید سروسامان بگیرند و باید بخش خصوصی به کمک بخش دولتی بیاید.
امینی درباره موانع طرح سلامت در استان اظهار داشت: طرح سلامت، طرح بسیار خوبی است اما طرح بکارگیری آن مورد بحث است و بکارگیری که در طرح سلامت استان ما هست جزو تعاریفی نیست که در حوزه سلامت است ما طرح سلامت را به سمت و سویی برده‌ایم که در حال حاضر در استان ایلام بیشتر نیروهایی که جذب می‌شوند در قالب طرح هستند که از بودجه استانی و از درآمد بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها علوم پزشکی بایستی حقوق آنها را پرداخت کنند و سقف آن را هم هجده ماه یا بیست و چهارماه گذاشته اند یعنی اشتغال دائم در آن وجود ندارد ما دنبال چارت نرفتیم تا حقمان را از وزارت و دولت بگیریم اخیراً به همراه برخی از دوستان صاحبنظر به وزارت رفتیم و پیگیر چارت شدیم و اگر این کار عملی شود نزدیک به 800 نفر به عنوان نیرو در این بخش جذب خواهد شد.
نماینده استان در پاسخ به سوالی در مورد تعیین تکلیف مؤسسه آرمان گفت: مؤسسات مالی و اعتباری و آرمان مربوط به دوره آقای سیف نیست، شخصی که نفوذ در بانک مرکزی و سایر نهادهای ذیربط داشته و اصالتاً اهل مشهد بوده 12 مؤسسه را تشکیل داده که ریشه همه آنها هم در مشهد است که دلیل آن هم اعمال نفوذ است و این موسسات با اسم‌های مختلف در جامعه رشد می‌کنند که یکی از آنها هم مؤسسه آرمان در ایلام بوده است، آخرین وضعیت هم این است که 3 مؤسسه و از جمله البرز ایرانیان را برای حسابرسی به بانک تجارت تحویل داده‌اند و مبلغ بدهی آنها نزدیک به 600 میلیارد تومان است که قسمتی از آن پول نقد و بقیه املاک هستند و خود بنده با آقای آزاد هم صحبت کردم و میزان دارایی‌ها را بیش از میزان بدهی‌ها عنوان کردند.
دکتر امینی با اشاره به اینکه ایده قطار از زمان پهلوی تاکنون مطرح بوده است عنوان کرد: مسئولان و نمایندگان استان به جدیت پیگیر بحث ورود قطار به ایلام بوده‌اند و بنده نیز در همین راستا به دنبال برطرف کردن این معضل هستم و صحبت‌هایی را با آقای آخوندی داشتم و قول همکاری دادند و البته باید رأی شورای اقتصاد از برنامه و بودجه گرفته شود تا به بخش خصوصی واگذار شود و 500 میلیارد تومان هم بودجه لازم است که خط راه‌آهن برای 80 کیلومتر فاصله از اسلام‌آباد به ایلام برسد هزینه شود اما اینکه کی بیاید را نمی‌دانم ولی می‌آید.
حداقل منفعت اربعین، توجه به راه‌های استان است
امینی با اشاره به منافع زائران اربعین برای استان تصریح کرد: اربعین برای استان یک فرصت بسیار خوب است و باید قدر آن را بیشتر بدانیم، استان ایلام به دروازه عتبات عالیات تبدیل شده و سالانه نزدیک به 3 میلیون نفر از این استان به عتبات عالیات اعزام می‌شوند و نگاه مسئولین کشوری را به استان معطوف کرده است برای مثال جاده مهران پیشرفت قابل توجهی کرده است و یکی از شاخص‌های توسعه راه است که به برکت همین اربعین در حال پیشرفت هستیم، از دیگر برکات اربعین وجود توریست‌های مذهبی است که البته ما هتل مناسب در استان برای اسکان این توریست‌ها نداریم و باید تلاش کنیم که این مشکل را برطرف کنیم.
بیکاری، دلیل اصلی مهاجرت به ایلام
نماینده استان در پاسخ به سوالی درباره حاشیه‌نشینی و معضلات آن هم گفت: شهر ایلام نسبت به گذشته خیلی بزرگتر شده است و دلیل اصلی آن مهاجرت است و بیکاری هم اولین دلیل مهاجرت از دیگر نقاط به سطح شهر ایلام است که باعث پیشرفت حاشیه‌نشینی در ایلام شده است و آسیب‌های جدی را به شهر وارد می‌کند. تکدی‌گری، خودکشی، خشونت رفتاری نیز بسیار زیاد شده که حاشیه نشینی یکی از دلایل اصلی آن است.


تاکید بر شتاب بخشی عملیات ساخت و تعریض مسیرهای زائران در مهران

در دهمین جلسه اعضای ستاد مرکزی اربعین حسینی در وزارت کشور، آخرین وضعیت عملیات عمرانی در مسیرهای تردد زائران اربعین در مرزهای مهران، چذابه و شلمچه مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، در این جلسه که به ریاست ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی و با حضور آقابابایی دبیر ستاد، روسای کمیته های مختلف ستاد و استانداران استانهای ایلام، خوزستان و کرمانشاه برگزار شد، برنامه های اجرائی کمیته های حمل و نقل و سوخت و زیرساخت مورد بررسی قرار گرفت و اعضای ستاد بر شتاب بخشیدن به طرح‌های زیربنایی بویژه عملیات ساخت و یا تعریض مسیرهای زائران در مهران تاکید کردند.
در این جلسه ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر لزوم شتاب بخشیدن به طرح های زیرساختی در مسیر تردد زائران از کمیته حمل و نقل خواست تا آخر مهر ماه آینده علائم هشدار دهنده راهنمایی و رانندگی در مسیرهای منتهی به مرز نصب شود و استانهای معین از اول مهر ماه فعالیت خود را در محل ماموریت پیش بینی شده آغاز کنند.
همچنین مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت با بیان این‌که صدور ویزای اربعین از ۲۰ شهریورماه آغاز می‌شود، گفت: پیش‌بینی شده امسال دو تا دو و نیم میلیون ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین راهی عراق شوند.
محسن نظافتی به خبرنگار ایسنا، گفت: ثبت‌نام اربعین در سامانه سماح از اول شهریورماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. سقفی برای اعزام‌ها درنظر گرفته نشده، اما پیش‌بینی می‌شود امسال دو تا دو نیم میلیون نفر از ایران در این مراسم شرکت کنند.
او درباره کاهش هزینه‌ی ویزای عراق در اربعین، ‌ اظهار کرد:‌ عراق همچنان روی ۴۰ دلار برای ویزا تاکید دارد، درست است که دولت این کشور برای کاهش آن هزینه اقدام نکرده، اما جای امیدواری دارد که این نرخ را افزایش نداده است.
«نظافتی» همچنین درباره تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از خروج بدون ویزا و حتی گذرنامه از مرزهای ایران - عراق و تکرار حوادث سال‌های پیش و معطلی و ازدحام زائران در مرزها و باز ماندن از مراسم، گفت:‌ طبق اعلام ستاد اربعین، هماهنگی میان نیروی انتظامی ایران و مرزبانی عراق صورت گرفته که امسال هیچ زائری بدون گذرنامه و ویزا از مرز خارج نشود. این محدودیت شامل افرادی نیز می‌شود که در سامانه سماح ثبت نام نکرده‌اند.
به گفته مدیرکل عتبات سازمان حج، صدور ویزای اربعین از ۲۰ شهریور تا اوایل مهرماه در ۴ کنسولگری تهران، مشهد، کرمانشاه و اهواز انجام می‌شود و از اوایل مهرماه به بعد به منظور تسهیل و تسریع در صدور ویزای زائران، ۱۲ دفتر کنسولگری موقت در سراسر کشور فعال می‌شود.


مدیر کل راه و شهرسازی استان ایلام:

فاز اول بزرگراه دهلران-اندیمشک امسال به بهره برداری می‌رسد

مدیر کل راه و شهرسازی استان ایلام گفت: فاز اول بزرگراه دهلران-اندیمشک امسال به بهره برداری می‌رسد.
سید کمال‌الدین میر جعفریان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در ادامه توسعه زیرساخت‌های استان ایلام پروژه بزرگراه دهلران-اندیمشک در دو فاز اجرایی می‌شود که فاز اول این پروژه بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد.
وی گفت: طی سال جاری فاز اول بزرگراه دهلران-اندیمشک به بهره برداری می‌رسد و به زودی مناقصه فاز دوم این طرح اجرایی می‌شود.
میر جعفریان با اشاره به اینکه بزرگراه دهلران به اندیمشک در قطعات مختلف برنامه ریزی شده که قطعه اول آن به طول ۱۲ کیلومتر است، گفت: برای احداث قطعه اول ۳۴ دستگاه پل احداث گردیده و زیر سازی مسیر انجام شده و در روزهای آینده عملیات روسازی انجام خواهد گرفت.
وی افزود: تونل قلاجه نیز که بین استان‌های ایلام و کرمانشاه قرار دارد از پروژه‌های بزرگ ملی است، قبل از از اربعین سال جاری زیر بار ترافیک خواهد رفت.
وی گفت: طول این تونل دو هزار و ۵۰۰ متر است که ۱۲ کیلومتر گردنه برف‌گیر را حذف کرده و در کاهش بار ترافیک و مصرف سوخت نقش مهمی خواهد داشت.


کارت ملی قدیم تا پایان امسال اعتبار دارد

مدیرکل ثبت‌احوال استان ایلام گفت: از آغاز صدور کارت هوشمند ملی تا امروز ۱۶۰ هزار نفر از مردم استان معادل از کارت هوشمند ملی برخوردار شده‌اند.
«منوچهر تیموری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه ایلام، اظهار کرد: از آغاز صدور کارت هوشمند ملی تا امروز ۱۶۰ هزار نفر از مردم استان معادل ۳۶ درصد از واجدین شرایط بالای ۱۵ سال از کارت هوشمند ملی برخوردار شده‌اند.
وی افزود: با توجه به اتمام اعتبار کارت‌های ملی قدیمی تا پایان سال ۹۶ از مردم استان تقاضا می‌شود به دفاتر پیشخوان واجد صلاحیت خدمات ثبت‌احوال، دفاتر پست و ادارات ثبت‌احوال شهرستان‌ها جهت ثبت‌نام مراجعه کنند.
تیموری تصریح کرد: روزانه ظرفیت پذیرش و ثبت‌نام ۲ هزار نفر در مراکز ثبت‌احوال در استان وجود دارد.
وی بابیان اینکه در راستای صدور کارت ملی هوشمند مشکلی نداریم از مردم درخواست داریم به مراکز ثبت‌احوال استان مراجعه کنند اضافه کرد: کارت ملی هوشمند طی 20 روزبه دست متقاضی می‌رسد.

هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam...
ما را در سایت هفته نامه ی پیک ایلام /peyk-e ilam دنبال می کنید

برچسب : اخبار, نویسنده : peikeilama بازدید : 172 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 22:08